Vakkanjers in de Meent!

Maandag 27 mei was het zover; de ouderenmiddag op de Meent! Een leuke middag voor jong en oud.
We draaien ons project in voorbereiding op de landelijke finale Vakkanjer Scout in Utrecht op 13 juni. We hebben 30 gasten: 3 bewoners van de Rembrandtweg, 1 persoon van buitenaf, 5 vrijwilligers van de maandagmiddag en Pluryn is met 14 personen aanwezig met een handvol begeleiders. Een aantal waar we blij en trots op zijn; onze voorbereiding heeft zijn vruchten afgeworpen! Het team vakkanjers is aangevuld met 7 eerstejaars, we gaan ervoor!

Om 13.00 uur zijn we al bij het trefpunt en begint de snijploeg: Daan, Tycho, Danyl en Sem snijden de kaas, komkommers, appels, pellen mandarijntjes en maken druiven schoon enz. Luna, Jessy, Nienke en Jill ontvangen de gasten en zorgen dat iedereen koffie, thee en een koek krijgt. De spellen liggen inmiddels al op de tafels klaar te wachten.

Om twee uur vertellen we kort waarom we deze middag hebben georganiseerd en wat ons doel is: jong en oud samen een leuke middag bezorgen. Geen verplichte spellen maar op eigen initiatief spellen kiezen en spelen. In het begin is het nog even aftasten tussen de verschillende aanwezigen. Maar al snel is iedereen met een spel bezig en komen de gesprekken op gang tussen de kinderen en de ouderen. Met sjoelen, Balga, mens erger je niet maar ook het zelfgemaakte ganzenbord, de memory, het wipwerpspel en de grote katapult in de vide vliegt de tijd voorbij. Het cateringteam heeft de koffie verruild voor sap en de hartige hapjes en de schalen vinden gretig aftrek. Ondanks dat alle snacks gezond zijn snoept iedereen mee.

De katapult staat uit het zicht, daarom worden de mensen die nog niet in de vide zijn geweest uitgenodigd en krijgen ze een demonstratie. En waar we op hoopten gebeurt: mensen die moeilijk ter been zijn en eigenlijk nooit staan,

willen het spel ook uit proberen en met succes! Vrijheid in beweging, het thema van de vakkanjers, wordt zichtbaar in het Trefpunt de Meent. Ongeacht je leeftijd en mobiliteit, je kunt altijd meespelen en gezellig samenzijn als de ander er ook voor open staat!

 

Wij willen alle deelnemers en begeleiders van de spellenmiddag bedanken dat we ons project mochten uitproberen, speciaal dank voor Gerda en Ria die in de voorbereiding met goede tips en ondersteuning voor deze middag dit succes hebben mogelijk gemaakt. En natuurlijk Menno als tussenpersoon en steun.

Aan het eind van de middag waren deelnemers en alle leerlingen het eens: dit was een hele leuke middag! Kanjers bedankt!

Monique Noorbergen