Vakkanjer Maakdag (11 februari 2020)

Voor de Vakkanjer Maakdag zijn Isa en Sharina (leerlingen klas g1/2a) vanochtend vroeg vertrokken naar Arnhem. In het fablab van de HAN mocht er vandaag gewerkt worden aan een prototype voor de techniekwedstrijd. De opdrachtgever is dit jaar de Johan Cruijff foundation. Als schoolwinnaars Mogen Evi, Isa en Sharina naar de regiofinale op 9 maart. Daar presenteren ze hun plan voor een inclusieve speelplek waar alle kinderen van Agora, Werkenrode en Montessori College samen kunnen spelen. Een professionele ontwerper had een schets gemaakt voor het plein, maar de dames wilden iets anders en dat mag ook. Het plan omvat een schommel, een draaicarrousel, een verhoogde zandbak, een atletiekbaan en een speelhuis, alles rolstoeltoegankelijk.

Tussen de middag waren er broodjes en fruit en na de pauze waren ook de storingen bij de lasercutter opgelost en kon het huisje geplot worden.

Om twee uur konden we niet verder, er miste wat materiaal dat ze nodig hadden, dus hebben ze de werkplek netjes opgeruimd en in het middagzonnetje weer rustig naar Groesbeek gereden.
Een geslaagde dag, ook voor mij als begeleider en we zijn tevreden over wat we al hebben, de rest maken ze af in lokaal 17 zodat alles op 9 maart mee kan naar Soest voor de regiofinale van de Vakkanjer Scouts.

 

 

Zo ver zijn ze nu, de basis staat.

 

Monique Noorbergen