Uitwisseling Mallorca – Janne in ’t Hof en Liv Glasmacher

Afgelopen week (9 tot 13 april) zijn wij met nog 21 leerlingen op uitwisseling naar Mallorca geweest onder leiding van docenten Roelant Wijngaards, Gijs van Hout en Koen van der Hagen. De uitwisselingen uit Mallorca zijn in december 2017 ook al in Nederland gekomen. Maandagmiddag kwamen we op het vliegveld van Palma de Mallorca en toen moesten we nog 30 minuten met de bus naar het stadje Felanitx. We werden opgewacht door onze gastgezinnen en maakten kennis. Daarna hadden we een snack op hun school en gingen toen naar het gastgezin.

Dinsdagochtend verzamelden we bij het stadhuis en daar werden we ontvangen door de burgemeester. Hij vertelde iets over de stad en daarna reden we met de openbare bus naar het strand. Op het strand gingen we activiteiten doen in groepjes. We kregen ook nog vrije tijd waarin we konden zwemmen. Er werden ook nog buitenschoolse activiteiten georganiseerd. We gingen bijvoorbeeld naar een trampolinepark en het strand. 

Woensdag gingen we naar de hoofdstad, La Palma om te shoppen. In de middag vertrokken we met de bus naar de bergen waar we hebben in een berghut hebben geslapen. De volgende dag gingen we een bergwandeling maken en in de avond zijn we met alle uitwisselingen uit Nederland en Mallorca uit eten geweest, georganiseerd door de ouders uit Mallorca.
Vrijdagochtend hebben we een les gevolgd op hun school. In de middag was het al weer tijd om weg te gaan en was het een heel erg emotioneel afscheid.

Wij vonden deze week heel erg leuk omdat we nieuwe ervaringen hebben opgedaan en superveel plezier hebben gehad!!