UITNODIGING thema ouderavond: ‘Good better best’: prestatiedruk bij jongeren – donderdag 21 november 2019

Steeds meer jongeren ervaren druk om te moeten presteren. En dat begint soms al op de lagere school. Op de middelbare school, waar pubers te maken krijgen met oneindige keuzes en ‘ the fear of missing out’, neemt deze druk alleen maar toe. Met meestal nadelige gevolgen voor degene die prestatiedruk ervaart. Stress, slapeloosheid, depressieve gevoelens en een burn-out. Onder studenten begint deze prestatiedruk zelfs een nijpend probleem te worden.

De ouderraden van Montessori College Nijmegen en Groesbeek nodigen u van harte uit voor deze thema ouderavond. Tijdens de ouderavond “Good, better, best!” nemen Wilma Paulij en twee acteurs van Helder Theater het publiek mee in de problematiek van prestatiedruk bij jongeren.
Vragen zoals: “Wat zijn de oorzaken, gevolgen maar vooral ook de oplossingen? Zijn of lijken onze kinderen steeds gevoeliger voor stress en overbelasting?” zullen aan de orde komen.
Maar ook “Hoe werken de hersenen eigenlijk en hoe reageert het lichaam in stressvolle situaties? Ervaren kinderen op dezelfde manier prestatiedruk als volwassenen? Wat vinden ze er eigenlijk zelf van?”

Informatie afkomstig uit wetenschappelijk onderzoek wordt afgewisseld met interactief spel. Helder Theater beeldt op zeer herkenbare wijze situaties uit die tussen ouders en kinderen kunnen ontstaan als het gaat over ‘moeten presteren’.

Hoe ziet de avond eruit?
Datum             donderdag 21 november 2019
Inloop              19.00 uur
Aanvang          19.30 uur
Einde               +/- 21.30 uur
Plaats              Montessori College – aula locatie Beuk, Kwakkenbergweg 27 Nijmegen

Aanmelden
Indien u de ouderavond wilt bijwonen, dan kan dit door het aanmeldformulier in te vullen. Door hier te klikken, wordt u doorgelinkt naar het formulier.
Aanmelden kan tot uiterlijk 14 november a.s..

Introductie Helder Theater en Wilma Paulij
  Helder Theater speelt interactieve voorstellingen. Toeschouwers worden actief betrokken door middel van herkenbaar spel. Acteurs maken lastige en spannende onderwerpen bespreekbaar. Tijdens zorgvuldig vormgegeven theaterstukken gaat Helder Theater direct aan de slag met de meningen en suggesties uit het publiek.

Wilma Paulij is getrouwd en moeder van drie zonen, nu 20, 18 en 14 jaar oud. Wilma promoveerde in 1991 aan de  Radboud Universiteit te Nijmegen, waarna zij het doceren op de universiteit en het HBO combineerde met het doen van fundamenteel en toegepast biomedisch wetenschappelijk onderzoek. Sinds 2010 is zij ook werkzaam als docent op het Augustinianum in Eindhoven.