Uitje sportspecialisatie naar Papendal!

Op woensdag 27 september heeft een groep van 20 meiden met school een bezoek gebracht aan sportcentrum Papendal in Arnhem. Al deze meiden volgen de sportspecialisatie of doen extra sporten gedurende hun schoolperiode. Het was een super leuke en interessante dag!

Om 10.00 ‘s ochtends vertrokken we met de bus richting Arnhem. Onderweg reden we langs de school Olympus, waarvan ook een groep meiden mee ging naar Papendal. Toen we om 11:00 uur eenmaal aangekomen waren, werd eerst uitgelegd wat Papendal precies is en wat we allemaal gingen doen die dag. De groep werd vervolgens in tweeën gesplitst: één groep met montessori leerlingen en één groep met Olympus leerlingen. Onze groep (de montessori groep dus) kreeg als eerste een clinic van een topsporter.

De clinic was erg leuk! Het ging over de sport die de topsporter doet: wielrennen. Via een presentatie vertelde zij het een en ander over wielrennen, maar ook over haar zelf. Bijvoorbeeld hoe ze het topsporten combineert met vrije tijd voor haarzelf, haar vriendinnen of familie. Na de presentatie deden we een quiz. We moesten in groepjes vragen beantwoorden en de winnaar kreeg een gesigneerd wielrenshirtje!

Na de clinic mocht de groep van het montessori buiten mountainbiken. Dat was ook echt vet! Ieder kreeg z’n eigen mountainbikefiets en mocht verschillende stukjes fietsen. Ook kregen we een “rekken en strekken” workshop; allemaal oefeningen die topsporters ook elke dag moeten doen.

Om +/- 12:30 uur gingen we lekker lunchen. Iedereen kreeg z’n eigen lunchpakketje met allemaal soorten broodjes. Na het lunchen kregen we een rondleiding door heel Papendal! Ze lieten alle sportvelden, atletiekbanen enzovoort zien. Ook mochten we allemaal ook even een sprintje trekken over de banen!

Na deze rondleiding mochten we een kijkje nemen in de kantine van Papendal! We kregen al het eten wat daar te kopen is te zien, en er werd bij veel verteld wat het was. Je had bijvoorbeeld allemaal soorten shakes voor na het sporten. Bij elke shake werd er dan verteld wat er in zat, en wanneer het goed is om te eten. Het was heel interessant om te zien en horen!

Tenslotte werd de dag afgesloten in het lokaal waar we ’s morgens ook waren begonnen. Je mocht vertellen wat je van de dag vond en wat er beter zou kunnen. Na de afsluiting gingen we weer terug met de bus. Ook de busreis was super gezellig: we hebben lekker hard mee gezongen met liedjes 😉.

Het was een super leuke, interessante en vermaakte dag!

Groetjes Marjolein Schoemaker (leerling vh2d)