Twee keer uitverkochte Steigerzaal!?

Het gonst al een tijdje in de Beuk. Tapejes met Voordracht, terloopse opmerkingen in lessen en een opvallend roze scherm tussen de roosterwijzigingen door. “Wat is er 10 februari?” hoor je jongere leerlingen elkaar vragen.

Maandag 10 februari spelen 16 leerlingen uit de bovenbouw havo en vwo in de Steigerzaal van de Lindenberg hun voorstelling tijdens het Voordrachtfestival, georganiseerd door Cultuur en School Nijmegen.

Het Voordrachtfestival is een jaarlijks terugkerend festival voor leerlingen van Nijmeegse scholen voor het voortgezet onderwijs. Maandenlang is onder schooltijd en in vrije tijd gewerkt aan een voorstelling die gelinkt is aan het boekenweekthema van 2020 “Rebellen en dwarsdenkers”.

Dat doen ze aan de hand van bestaande (theater)teksten, liedjes en choreografieën, maar er worden ook veel stukken zelf geschreven, soms speciaal voor het Voordrachtfestival. Met als resultaat: voorstellingen met een combinatie van muziek, theater, dans, beeldende kunst en voordrachtkunst. Het Montessori College heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd. De voorstelling is de afgelopen jaren strak uitverkocht, wat leidde tot teleurgestelde gezichten. Daarom dit jaar iets nieuws: Wij spelen onze voorstelling twee keer. Zo kunnen bijna 300 mensen de voorstelling zien.

En dat daarvoor animo is, bleek wel uit de kaartverkoop. De voorstelling van 20.45 uur was binnen een mum van tijd uitverkocht en de zaal zit bij de voorstelling van 19.15 uur ook al bijna helemaal vol.

Wil je de voorstelling nog zien? Via www.delindenberg.com zijn de laatste kaartjes voor € 3 beschikbaar.

Zit je volgend jaar bij ons op school en wil je volgend jaar ook een voorstelling van niets tot iets bouwen en zelf op het podium staan? Geef je op bij Stijn Heusschen of Sandy Scholten.