Tutor & tutee leren samen

Al ruim vijf jaar kunnen leerlingen van onze school rekenen op begeleiding van een tutor. Begeleiding op ieder niveau en bij ieder vak. En tutor word je natuurlijk niet zomaar. Leerlingen kunnen zich opgeven voor de tutorcurus en leren hier de kneepjes van het tutorvak dat in belangrijke mate stoelt op het effectief stellen van vragen en de opbouw van een vertrouwensrelatie met de tutee. ‘Toen ik in de 3e zat, had ik als tutee zelf een tutor. De persoonlijke aandacht die ik kreeg, vond ik heel tof en ik leerde veel. Fijn ook, dat zo’n tutorsessie tijdens schooltijd plaatsvindt én gratis is! Nu ik zelf in de bovenbouw zit en de tutorcursus heb gevolgd, geeft het me echt een kick om jongerejaars verder te helpen. Zelf heb ik er ook baat bij, want je leert -door anderen vragen te stellen- kritisch naar je eigen leerproces te kijken.’