Trots op de nu al geweldige eindexamenresultaten van onze leerlingen!

Vandaag hebben de leerlingen die eindexamen hebben gedaan te horen gekregen of ze geslaagd zijn. Onze leerlingen hebben het supergoed gedaan!

Lees hieronder het nieuwsbericht van Frank Hermans van De Gelderlander.

Link naar het gehele bericht.

Trots op Montessori College Kwakkenberg en Groesbeek

Trots overheerst bij het Montessori College in Nijmegen en Groesbeek. ,,Omdat de slagingspercentages echt heel erg hoog liggen. De kans is ook nog eens heel groot dat we bij verschillende richtingen uiteindelijk op 100 procent geslaagden uitkomen”, zegt rector Berni Drop.

Aan het Montessori College op de Kwakkenberg zijn de percentages van de geslaagden aldus: vmbo-basis 95 procent, vmbo-kader 78, mavo 98, havo 90 en vwo 90. In Groesbeek: vmbo-basis 92 procent, kader 89 procent en mavo 89 procent. ,,Veel leerlingen zitten op de grens van net niet gehaald, de verwachting is dat dit bij verreweg de meesten nog goed komt.”

Volgens Drop betaalt het volgens haar positieve leerklimaat zich uit. ,,We zijn wat minder gericht op de schoolvakken, kijken meer naar de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen. Zeker weten doe ik het niet, maar ik vermoed dat onze leerlingen minder last hebben van motivatieproblemen.”

Daarbij krijgen de leerlingen op het Montessori de kans om eindexamen te doen op een hoger niveau dan waarvoor ze hun diploma halen. ,,Niet iedereen lukt dat, maar het is geweldig om dat te mogen proberen.”

Van de vmbo-kader-leerlingen deed 47 procent een poging om in bepaalde vakken eindexamen te doen op mavo-niveau. Dat verklaart waarom hier ‘slechts’ 78 procent is geslaagd. Al die leerlingen gaan straks gewoon slagen als ze het vak alsnog op kader-niveau herkansen.”