Telefoon opberghoezen voor lokaal 17 in Groesbeek

5 Juni zijn Titus en ik naar de Lindenberg gegaan om onze telefoon opberghoezen op te halen. Deze zijn gemaakt door Atelier Meer².

Atelier Meer² is een sociale onderneming. Het atelier geeft mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt de kans om op een prettige plek te werken en zich te ontwikkelen. Er worden onder andere tassen, slabbetjes, schorten en handige opbergers gemaakt van oude spandoeken en vlaggen, bijvoorbeeld van festivals. De producten zijn uniek, ze maken nooit exact twee dezelfde exemplaren.

Titus en ik kwamen Mireille Ligterink tegen in het Technovium bij de wereld draait duurzaam door. Een opdracht voor twee grote  opberghoezen was nieuw voor ze, maar na een aantal keren heen en weer mailen werd de opdracht verstrekt voor twee hoezen met ieder 24 vakken. Geen vakje wordt hetzelfde.

 In het atelier kwamen we ook Ruth tegen die aan onze hoezen heeft gewerkt. Ze gaf toe dat het wel heel erg veel werk was geweest om de hoezen te maken. Mireille gaf ook toe dat de prijs van 100 euro die we hadden afgesproken eigenlijk te weinig was, maar ze zien het project als prototype.

Ik ben heel benieuwd hoe ze straks in lokaal 17 hangen, en juich dit soort sociale projecten toe. Het zorgt voor recycling van materiaal dat anders wordt weggegooid en bied een aantal mensen een mooie uitdaging en werk op een leerzame plek.

Monique Noorbergen