Stapavond voor ouders op de Kaaij: een voorlichtingsavond over uitgaan, alcohol en opvoeding

IrisZorg en De Kaaij nodigen u als ouder uit voor een stapavond op de Kaaij (onder de oude Waalbrug) in Nijmegen. Deze wordt na de succesvolle eerdere editie dit jaar 2x georganiseerd:

  • woensdag 5 juli 2017 van 19.00-22.00u
  • woensdag 30 augustus 2017 van 19.00-22.00u

Veel jongeren hebben behoefte aan uitgaan. Maar het uitgaan is in de loop van de jaren nogal veranderd. Indrinken is een onderdeel van het uitgaan geworden. Veel horecagelegenheden zijn niet meer toegankelijk voor jongeren onder de 18 jaar. Waar gaan ze nu heen? Hoe ziet het nieuwe uitgaan eruit? En welke nieuwe risico’s brengt dat met zich mee?

Tijdens de stapavond krijgt u een antwoord op dit soort vragen. Er zijn twee workshops. De eerste gaat over alcohol en opvoeden. Professionals van IrisZorg geven informatie en tips, maar ook vertellen jongeren (18-22 jr) over hun opvoeding en wat voor effect dat had op hun drinkgedrag.

De tweede workshop gaat over veiligheid in het uitgaansleven van Nijmegen én Groesbeek. Hier wordt ingegaan op thema’s als: waar gaan jongeren heen, wat doen ze daar, wat zijn probleemplekken en hoe voorkom je comazuipen?

Na deze stapavond kent u de ins en outs van het uitgaan van nu en heeft u tips gekregen hoe u in de opvoeding hiermee om kan gaan.

Na afloop van de workshops kunt u met een jongerenwerker een rondje lopen langs plekken in de buurt die bij jongeren populair zijn.

Maak van deze uitnodiging gebruik en kom naar de stapavond. Vraagt u gerust ouders van de vrienden of vriendinnen van uw kind mee. Gezellig en nuttig!

 

Aanmelden:

Aanmelden kan via preventie@iriszorg.nl o.v.v stapavond Kaaij. Vermeld duidelijk de datum waarop u wil komen: 5 juli of 30 aug en het aantal deelnemers.

U kunt zich aanmelden zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Deelname is gratis. Voor meer informatie kunt u mailen of bellen naar Stefanie Geven: s.geven@iriszorg.nl of 088 –  6061796.