Mindfulness

Leren concentreren? Stoppen met piekeren? Meer zelfvertrouwen? Rust in je hoofd?

Aanwezig in het moment

Mindfulness is een training waarin je leert helemaal aanwezig te zijn in het moment, vriendelijk en zonder oordeel. Je kunt leren je beter te concentreren, rustig worden in stresssituaties en je niet mee te laten slepen door emoties. Mindfulness leert je niet meteen te reageren, te wachten en dan pas te reageren of juist niet. Dit geeft je een zekere controle over jezelf en zelfvertrouwen. Je leert je aandacht te richten.

Introductieles en keuze-uur

Op het Montessori College krijgt iedereen een introductieles mindfulness. De vmbo-leerlingen krijgen in de brugklas een 8-weekse training. Leerlingen van andere klassen kunnen kiezen om in een keuze uur een training te volgen. In de training komen verschillende thema’s aan bod, zoals observeren en concentreren, de wereld van gedachten, piekeren en stress, reactie op gevoelens en communiceren.

De lessen bestaan uit verschillende werkvormen, zoals geleide meditaties, waarbij aandacht voor je lijf en je ademhaling centraal staan, beweegoefeningen, het uitwisselen van ervaringen en een stukje theorie. Ze worden verzorgd op alle afdelingen van het MC door een team van gecertificeerde jongerentrainers.

Leerlingen over Mindfulness

Meer weten over het Montessori-onderwijs?

Meer over onze school