Financiële bijdrage vanuit gemeente?

Voor steeds meer ouders is het financieel niet haalbaar om hun kinderen te laten meedoen aan buitenschoolse sport of culturele activiteiten. Ook schoolkosten, zoals de ouderbijdrage en schoolreizen, zijn vaak niet op te brengen. Deze gezinnen kunnen bij de gemeente een aanvraag voor ondersteuning in deze kosten indienen, zodat de kinderen uit het gezin gewoon kunnen meedoen.

Gemeente Nijmegen – Leergeld
We helpen kinderen in de leeftijd van vier tot achttien jaar die in Nijmegen wonen en van wie de ouders een laag inkomen hebben.
Indien u wilt weten of uw gezin in aanmerking komt, meld u dan aan als cliënt. Na een huisbezoek kunnen wij beoordelen of wij de ouderbijdrage en de rekeningen voor sport en cultuur voor u gaan betalen.

024 – 323 76 44 (ma, wo en vr 10.00-12.00 uur)
info@stichtingleergeldnijmegen.nl
www.leergeldnijmegen.nl


Gemeente Berg en Dal – Doe Mee! regeling

Heeft u een laag inkomen en geen of weinig vermogen? Dan kunt u misschien gebruik maken van de Doe Meel-regeling van de gemeente Berg en Dal. Met deze regeling betaalt de gemeente Berg en Dal (een deel van) de kosten voor allerlei activiteiten. Denk hierbij aan zwemlessen, schoolactiviteiten, bibliotheekabonnementen of lidmaatschappen bij verenigingen.
Met de Doe Mee!-regeling kunt u met een laag inkomen toch mee blijven doen aan maatschappelijke activiteiten. Klik HIER om de website van de gemeente Berg en Dal te raadplegen voor meer informatie over de regeling.