De Centrale

Binnen het Montessori College Nijmegen & Groesbeek hebben wij inmiddels een lange traditie ( sinds 1998) van coachen van docenten. Sinds het schooljaar van 2018-2019 zijn de krachten nog meer gebundeld wat uitmondde in de Maria Academie.
Met ingang van schooljaar 2020-2021 heet de Maria Academie voortaan De Centrale.

Binnen De Centrale zijn coaches actief samen met een coördinator. Zij onderschrijven de collectieve ambitie om samen met de leraren te zorgen dat we het best mogelijke onderwijs maken. Coaching vindt plaats op basis van videocoaching, wat betekent dat er ook opnames gemaakt worden in de klassen om de docent optimaal te kunnen begeleiden. Uiteraard zullen deze beelden vertrouwelijk behandeld worden en alleen door de coach en docent bekeken worden.

Blijvend investeren in de medewerkers van het Montessori College Nijmegen & Groesbeek is een belangrijk onderdeel van ‘samen goed onderwijs maken’.

In 2019 hebben we hier deze film over gemaakt (hier wordt nog de oude naam ‘Maria Academie’ gebruikt):

Kernwoorden van De Centrale zijn; beeldcoaching, intervisie, gesprekken, tijd, aandacht. Daarnaast verzorgt De Centrale ook de introductie en verdere begeleiding van de nieuwe collega’s bij hun eerste jaar binnen het Montessori College Nijmegen & Groesbeek. Tot slot is dit orgaan ook verantwoordelijk voor opleiding, begeleiding en coaching van studenten en stagiaires op onze school.

De coaches hebben allemaal een coach opleiding gevolgd, komen regelmatig bij elkaar en nemen verantwoording voor hun nascholing.

Voor meer informatie over De Centrale kunt u altijd contact opnemen met de coördinator Boaz Jansen

Bekijk ook onze gids voor (nieuwe) medewerkers.