Coachbureau

Coachbureau

Binnen het Montessori college hebben wij inmiddels een lange traditie ( sinds 1998) van coachen van docenten. Sinds het schooljaar van 2016-2017 zijn de krachten nog meer gebundeld wat uitmondde in een coachbureau.

Het coachbureau heeft 6 coaches met een coachcoördinator. Zij onderschrijven de collectieve ambitie om samen met de leraren te zorgen dat we het best mogelijke onderwijs maken. Coaching vindt plaats op basis van videocoaching, wat betekent dat er ook opnames gemaakt worden in de klassen om de docent optimaal te kunnen begeleiden. Uiteraard zullen deze beelden vertrouwelijk behandeld worden en alleen door de coach en docent bekeken worden.

Blijvend investeren in de medewerkers van het Montessori College is een belangrijk onderdeel van ‘samen goed onderwijs maken’.

Kernwoorden van het coachbureau zijn; beeldcoaching, intervisie, gesprekken, tijd, aandacht. Daarnaast verzorgt het coachbureau ook de intro en verdere begeleiding van de nieuwe collega’s bij hun eerste jaar binnen het Montessori College. Verder werkt het coachbureau ook samen met de Opleidingsschool, die verantwoordelijk is voor de opleiding en begeleiding van studenten en stagiaires op onze school.

De leden van het coachbureau hebben allemaal een coach opleiding gevolgd, komen regelmatig bij elkaar en nemen verantwoording voor hun nascholing.

Voor meer informatie over het coachbureau kunt u altijd contact opnemen met de coördinator Gijs van Hout