Praktische zaken

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik mijn kind ziekmelden?

  De ouder(s)/verzorger(s) melden aan de receptie vóór 09.00 uur de afwezigheid van hun kind, met opgaaf van de reden van verzuim.

 • Waar kan ik verlof aanvragen?

  Een verlofaanvraag dient via dit formulier te worden voorgelegd aan de locatie.

 • Hoe kom ik in contact met de mentor?

  Zoek je betreffende mentor tussen de medewerkers. Dit kun je hier vinden.

 • Waarom langere lessen?

  Zijn de lessen langer, dan kun je meer tijd aan het vak besteden. En als je zelfstandig opdrachten aan het maken bent, de docent om hulp vragen. Doe je meer in de les, dan hoef je natuurlijk thuis minder te doen. Met als extra voordeel dat je minder boeken van school mee naar huis hoeft te nemen…en omgekeerd. Dat scheelt een hoop geregel en –niet te vergeten- gesjouw.

 • Toch huiswerk?

  Na de uitleg van de docent,  heb je tijdens onze langere lessen genoeg tijd om met je schoolwerk aan de slag te gaan. Neemt niet weg dat je ook thuis voor school zult moeten werken. Maar omdat je maar 4 vakken per dag hebt, zijn de vakken die je moet voorbereiden op één hand te tellen.

 • Wat houdt een keuze-uur in?

  Iedere dag is er ruimte voor je eigen keuze. Leerlingen vmbo-t, havo en vwo hebben een keuze-uur waarin ze voor een vak een studie-uur, een special of een leerpleinuur (vmbo -t 3 en 4) kiezen. Dus extra uitleg bij een bepaald vak, een toets voorbereiden, werken aan je huiswerk, cursussen als 3D-printen, koken, techniek en yoga, een extra coachgesprek meer stof voor de vakken (verbreding) of verdiepingsstof.

  Op het MMvmbo kies je tijdens keuze-uren voor een specifieke cursus zoals tijdschrift maken, sporten, filmen, techniek of een taal leren. Elke periode kies je opnieuw.

 • Hoe zit het met ‘zelfstandigheid’?

  Wij vinden het belangrijk dat je niet alleen vakken en vaardigheden leert, maar ook dat je stappen zet op weg  naar zelfstandigheid. En zelfstandig worden doe je hier (bepaald) niet alleen: je mentor en docenten begeleiden je maar al te graag.

 • Welke kanten kan ik op?

  Op basis van het advies van de basisschool kom je in een brugklas vwo+, havo/vwo, havo/vmbo-of vmbo-k/vmbo-b terecht. Die onderbouwperiode duurt twee jaar. Vanaf de 3e klas volg je onderwijs dat in alle opzichten precies bij je past.

 • Kan ik een toets ook herkansen?

  Van fouten kun je veel leren. Daarom stimuleren wij leerlingen om toetsen te herkansen als het resultaat tegenvalt.  Maar niet zomaar.  We verwachten natuurlijk wel dat je laat zien dat je deze extra kans serieus aanpakt en benut.

 • Wat kan ik van de bovenbouw van havo/vwo verwachten?

  In de bovenbouw havo/vwo heb je je zelfstandigheid natuurlijk al behoorlijk ontwikkeld. Zo ver dat je medeverantwoordelijk wordt voor je rooster en de lessen die je volgt. Ook kies je zelf de mentor van wie jij verwacht dat hij of zij jou het beste kan begeleiden. Dit alles draagt ertoe bij dat (nog) beter bent voorbereid op een vervolgstudie.

 • En in de bovenbouw van vmbo?

  In de bovenbouw van het vmbo ben je vooral praktisch aan het leren. Afhankelijk van de sector die je kiest (Zorg en Welzijn, Techniek of Economie), werk je in praktijkruimtes zoals keukens, werkplaatsen, een kantoor en winkelruimtes die verbonden zijn met ‘open leercentra’’. Zo bereid je je in de schoolpraktijk optimaal voor op de werkpraktijk van later.

 • Slagen? Doe ik dat op het Montessori College?

  Reken maar van ‘yes’!  De slagingspercentages van het Montessori College zijn al jarenlang uitstekend. Zo goed zelfs, dat wij ons tot de 25 best presterende scholen van Nederland mogen rekenen.

 • Leren we alles op school?

  Tussen de vier muren van school leer je veel, heel veel. Maar we gaan er veel en vaak op uit om zoveel mogelijk te leren van de wereld die de school omringt. Bereid je dus maar voor op interessante en uitdagende excursies, uitwisselingen en (culturele) reizen. Montessorileerlingen staan bepaald niet stil.