Pauze-voorproefje OPERA MONTESSORI van Camerata de’ Bardi in aula Beuk.

In een bomvolle aula Beuk geven een operazangeres, een accordeonspeler, een danseres en een decorbouwer alvast een pauze-voorproefje van wat in de komende lente gaat gebeuren in Opera Montessori. In het voorjaar 2022 doet onze school mee aan een bijzonder project: “Opera Montessori”. Het Montessori College gaat samen met Stichting Camerata de’ Bardi een heuse opera voorbereiden en ten tonele voeren. Een prachtige kans voor onze leerlingen en docenten om te werken met professionele choreografen, decorbouwers en zangers!

Stichting Camerata de’ Bardi heeft als missie mensen te verbinden met kunst en cultuur (en in het bijzonder muziektheater) om zo maatschappelijke waarde te creëren. In dit geval is het de bedoeling om samen met leerlingen van een school de productie en uitvoering van een opera voor elkaar te krijgen, en dat de leerlingen dan aan het eind van het schooljaar op de planken staan in de Schouwburg.In de periode maart – juni 2022 werken de leerlingen met de professionals van Camerata aan de opera. Het gaat om een serie van ca. 12 weken voor de deelnemende leerlingen (van klas 1 t/m 6, van alle niveaus, van Berk, Agora, Beuk en Groesbeek). De lessenserie is gepland op woensdagen op het 6e uur, de eerste les is woensdag 16 maart. Er zullen ten minste 150 leerlingen deelnemen aan het project.

Vanaf 8 december kunnen leerlingen zich inschrijven via onderstaande QR-code:

Een pauze-voorproefje van Camerata de’ Bardi kregen alle leerlingen voorgeschoteld op woensdag 8 december in een overvolle aula Beuk. Hier een korte KijkBreezer ervan: