De wereld is onze school

Sinds vandaag wappert er bij de ingang van het Montessori College in Nijmegen een derde vlag. Naast de montessorivlag en de regenboogvlag is vanmiddag de wereldvlag gehesen: een vlag met daarop alle vlaggen van de wereld, met de tekst: P.S. De wereld is onze school. 

Vorig schooljaar vroeg een leerling meer aandacht voor de culturele diversiteit van zoveel jongeren op onze school. Een prachtig verzoek, mooi verwoord, met eerlijke argumenten. En nodig blijkbaar, om er werkelijk voor te zorgen dat alle leerlingen op onze school zich gezien, gehoord en erkend voelen. Door de leerlingenraad zijn ideeën opgehaald en daaruit is een wens voor een culturendag en een wereldvlag ontstaan. Vorig jaar vierden we de eerste culturendag, met eten uit allerlei landen, culturele workshops en een modeshow. De wereldvlag in gebouw Berk werd toen onthuld.
Vandaag was dan het moment om deze vlag ook bij de ingang van de campus te hijsen. Onder muzikale begeleiding en belangstelling van vele leerlingen werd de vlag onthuld door de oud-initiatiefnemers van vorig schooljaar. Een prachtig moment!

Culturele diversiteit mag gezien en benoemd worden, speciaal op deze dag en op elke dag van de week, elke dag van het jaar. Laten we elkaar zien, laten we van en met elkaar leren, laten wij elkaar versterken! Laten we er samen voor zorgen dat we elkaar welkom heten, iedere dag opnieuw. Wij zijn met elkaar de wereld en de wereld is onze school.

Mariëtte Zuijdgeest, schoolleider MMVMBO