Oud-leerlingen leveren waardevolle input

Donderdag 3 november 2022, 13.15u: ineens stonden er allemaal leerlingen in de personeelskamer. Normaal gesproken wandelen ze, zonder het even aan te geven, niet zomaar naar binnen.

Er werd gelachen en collega’s zagen bekende gezichten. Er stonden namelijk 16 oud-leerlingen in de personeelskamer van de Berk.

Dit jaar werd weer voor het eerst sinds enkele jaren een speeddatesessie voor vmbo-b/-k leerjaar 4 georganiseerd met deze oud-leerlingen. Nadat ze met elkaar en met sommige collega’s hadden bijgekletst, zijn ze naar de Aula Beuk vertrokken. Hier gingen onze leerlingen twee rondes speeddaten met deze oud-leerlingen. Ze konden zich vooraf inschrijven door een top-3 te maken van de 16 beschikbare opleidingen. De oud-leerlingen hebben antwoord gegeven op allerlei vragen. Denk aan de overstap vo > mbo, de gang van zaken op het mbo, de inhoud van de opleiding, praktijk – theorie, stages enz.

Het was een fantastische middag waarbij aandacht en leren van en met elkaar centraal stond. Onze leerlingen zijn dankzij onze oud-leerlingen weer een stap verder geholpen met hun loopbaanleren.
Na afloop leek het alsof de oud-leerlingen niet meer naar huis wilden. We hoorden de mooiste verhalen over hun tijd op het Montessori College. Deze verhalen hoor je alleen nadat ze de school hebben verlaten. Terwijl wij als docenten er veel voldoening uit halen als ze ook tijdens de schooltijd worden verteld aan ons.

Nadat ze diverse rondjes hadden gelopen door het gebouw, op zoek naar oud-docenten, keerde de rust terug. Bij deze willen wij jullie, oud-leerlingen, bedanken voor het ondersteunen bij deze activiteit. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest en het was super om jullie weer binnen onze muren te mogen ontvangen!

Lijkt het jou leuk om als oud-leerling volgend jaar deel te nemen? Dit kun je nu al aangeven. Vul dan dit formulier in!