Optreden muziekgroep Trio Mandili

Dit wil je niet missen. De Georgische muziekgroep Trio Mandili komt optreden op onze school! Misschien heb je wel eens van ze gehoord want ze zijn een enorme hit op YouTube. Met hun ‘selfie-style’ filmpjes, opgenomen vanuit kleine dorpjes in hun land, krijgen ze heel veel waardering: gewoon een paar jonge vrouwen die zonder budget en allerlei toeters en bellen mooie liedjes zingen. En vooral veel plezier uitstralen (en nu in totaal al meer dan 100 miljoen keer bekeken zijn op Youtube).

Een paar jaar geleden deed de groep mee aan het Eurovisie Songfestival voor Georgië, maandagavond, 21 november, geven ze hun eerste optreden ooit in Nederland, in Doornroosje, en nu staan ze bij ons in de aula. Dus:

waar:            in de aula

wanneer:      22 november, het 3ᵉ uur (10:50-11:50)

wie:      voor alle 2ᵉ klassen van de Beuk en twee groepen van de Berk

Het Trio Mandili doet dit behalve om er een feestje van te maken met onze leerlingen, ook om aandacht te vragen voor het goede doel: vrede. Of zoals de website van Doornroosje het zegt:

“De teksten van Trio Mandili benadrukken vrede. Helaas noodzakelijk, want Georgië weet maar al te goed wat oorlog met Rusland inhoudt.”

 Zo willen de drie vrouwen nu aandacht vragen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Wij vinden het geweldig dat we deze groep mogen ontvangen, zeker ook omdat het ons de kans biedt iets te beleven van een vrij onbekend land en van een echt andere (muzikale) cultuur.