Open Huis, Open Dag en Proeflesjes 2022

OPEN HUIS Montessori College 2022

Het Open Huis voor Groesbeek (18-01) en Nijmegen (25-01) vond online plaats. Aan de hand van studiogesprekken, virtuele tours door de gebouwen en een ‘kijkje in de klas’, werd een voorproefje geboden van ons montessori-onderwijs en een impressie gegeven van alles wat bijna-brugklassers kunnen verwachten bij ons op school. Dit -uiteraard- vertolkt door onze eigen ervaringsdeskundigen, de huidige brugklassers.

Informatie OPEN DAG Groesbeek

Inschrijving OPEN DAG Nijmegen

OPEN DAG Montessori College 2022

Zaterdag 19 februari 2022 vindt de OPEN DAG van 10.00 tot 15.00 uur op onze locaties in Nijmegen en Groesbeek.

Kinderen uit groep 8 zijn op die dag van harte welkom in onze school. Zij worden door onze onderbouwleerlingen opgevangen en begeleid. Je krijgt een indruk van onze school, wat er allemaal te doen is en hoe we werken. Natuurlijk zie je ook onze docenten en kun je ook aan hen vragen stellen.

Je mag 1 ouder meenemen. Wanneer je Agora bezoekt of het vmbo-b/-k, mag deze -met een mondkapje op- mee naar binnen. Wanneer je voor het vmbo-t, havo of vwo komt, blijven je ouders buiten. Hiermee geven wij gehoor aan de geldende (corona-)maatregelen.

Bijna-brugklassers worden aan de deur ontvangen en hartelijk onthaald door onze hosts die jullie in kleine groepjes vergezellen, rondleiden en jullie kennis laten maken met de ins & outs van onze school en ons onderwijs. En er zijn natuurlijk docenten aanwezig die jullie vragen kunnen beantwoorden en jullie verder wegwijs maken.

We organiseren de Open Dag aan de hand van tijdsloten. In jouw tijdslot ben je van harte welkom op onze campus. Diegenen die op de 19e even moeten wachten en diegenen die jou op dat moment niet vergezellen, kunnen genieten van de informatieve, open en gezellige sfeer van onze Montessori Markt op het schoolplein. Deze markt wordt bovendien opgeluisterd door een livestream én radio Montessori. Zo kunnen diegenen die buiten zijn, op een actieve manier getuigen van hetgeen zich op dat moment binnen de muren van ons college afspeelt.

Natuurlijk organiseren we de markt zo dat er niet te veel mensen zijn en we de richtlijnen in acht kunnen nemen. Ook zou het fijn zijn als je ouder en jij vooraf een zelftest doen en over een mondkapje beschikken.

Wil je een papieren versie van het promoboekje ontvangen?

Indien gewenst,  kunnen ‘bijna-brugklassers’ en hun ouders ons ‘grote kleine promoboekje’ opvragen. Hierin staat zowel interessante informatie als leuke weetjes.  Stuur ons dan een mailtje.

Proeflesjes (alleen voor groep 8-leerlingen)

Huidige groep 8-leerlingen zijn dit jaar ook van harte welkom om proeflesjes te volgen. Op de campus in Nijmegen kan dit op woensdagmiddag 23 februari 2022. In Groesbeek kun je op 23 februari zowel terecht voor proeflesjes als voor een algemene kennismaking met de school.

Procedure toelating eerste brugjaar Montessori College 2022-2023

Livestream OPEN HUIS Montessori College NIJMEGEN 2022

Een montessori-ps’je dat ook in de livestream weer razend actueel bleek: Fouten zijn gewoon lesmateriaal. Een tijdloos en pretentieloos ps’je dat kort samenvat wat er zich in het online Open Huis voordeed: de techniek liet ons tijdens de livestream in de steek. Helaas! Maar…niet getreurd.  Zoals we dat bij ons op school doen als het de eerste keer een beetje tegenzit: gelukkig is er dan een mogelijkheid om te herkansen. Dus bijna-brugklassers, met ingevoegd filmpje krijgen jullie alsnog de kans om kennis te maken met onze school en ons onderwijs.

Veel kijkplezier!

Livestream OPEN HUIS Montessori College GROESBEEK 2022

Kijk terug naar de livestream van ons online open huis in Groesbeek op 18 januari a.s. vanaf 17.00u. In deze livestream laten leerlingen en vele anderen je op een persoonlijke manier kennis maken met het Montessori College Groesbeek.