Ook leerling Stijn Willems heeft zijn opwachting gemaakt tijdens de Adler Cup (Judo) in Frankfurt

In het weekend van 12 oktober 2019 deed ik, naast mede leerling Renske Wekking, mee aan de Adler Cup in Frankfurt. De eerste wedstrijddag begon goed. Ik moest alleen wel lang wachten, ik kon pas om 20.00 uur judoën terwijl ik er al om 09.00 uur was. Toen ik uiteindelijk kon judoën begon ik de eerste partij goed. Mijn pakking was goed en was bewegelijk. Ik heb de partij helaas wel verloren terwijl ik toch met een paar goede worpen kwam.
De tweede partij heb ik gewonnen; de derde partij verloren. Hiermee kwam ik op de 7de plaats uit. Niet het resultaat waar ik op hoopte, maar wel veel leerpunten kunnen meenemen naar de tweede wedstrijddag.

De tweede dag hoefde ik minder lang te wachten. De eerste partij begon ik goed; weer met een sterke pakking. Door een stom foutje verloor ik deze partij. Dit was niet nodig, want ik was overduidelijk sterker en had een betere pakking.
De tweede partij ging ik weer met een goede pakking en mentaliteit de wedstrijd in. Mijn Siberische tegenstander wilde mij er met een worp uit tillen, maar ik had mijn voet achter zijn been ingehaakt en nam hem over. Deze partij heb ik dus gewonnen.
De derde partij was de partij om het brons. Ik zat na die laatste partij, die niet al te lang duurde, goed in het wedstrijdritme. De partij begon goed voor mij en ik had al een paar kansen gehad om hem te verwurgen maar hij glipte er telkens net uit. Ik kwam goed in met een mooie pakking en wilde hem gooien met een o soto gari, maar ik stond iets te ver uit balans waardoor hij mij kon overnemen. Helaas kwam ik in een houdgreep terecht en verloor de partij, terwijl ik bijna de gehele partij het meest dominant was…

Al met al had ik een goed toernooi na een reeks opeenvolgende blessures. Ik zie ernaar uit om naar het volgende grote toernooi te werken met de leerpunten van dit toernooi.

Gr, Stijn Willems (leerling h4b)