Verbaas jezelf

Niets is zo mooi als grenzeloos vertrouwen in jou. In alles wat je in je hebt. Daarom leren we jou het zelf te doen. Hoe? Op een manier die het beste bij jou past en waar jij gelukkig van wordt. Die is er altijd. Dit maakt dat jij alle ruimte krijgt om zelfstandig te worden. Dát is Montessori.

Er kan dus veel bij ons. Je kan alle kanten op. En je kunt extra vakken kiezen, ervaren, onderzoeken en al je talenten najagen. Je staat versteld van wat je allemaal in huis hebt en bereikt. Natuurlijk gaat het niet alleen om het resultaat. De weg ernaartoe is minstens zo belangrijk. Wat leer je over jezelf en waar liggen jouw grenzen? Hoe ontwikkel jij je? Hoe ga je om met mensen en de wereld om je heen?

Hierbij helpen wij jou. Want ontwikkelen is vallen en opstaan. Lukt iets even niet, dan krijg je alle steun die je nodig hebt. Van Montessorianen die jou zien, kennen en die lenig meedenken. Of het nu gaat om iets kleins of juist groots …samen komen we er wel.

Blijf jezelf verbazen.

Maria Montessori

Maria Montessori

Werd geboren op 31 augustus 1870 in Chiaravalle, Italië. Ze studeerde wiskunde, biologie, Italiaans én Latijn. Een waar multi-talent dus. Hiermee zwaaide ze als eerste vrouw af aan de universiteit van Rome. Ze ontwikkelde zich tot arts en filosoof. Al leerde de wereld haar later vooral kennen als pedagoge. Eentje met een uniek gedachtegoed. Dit verspreidde zich dan ook snel over de grenzen.

Leerlingen waar eigenlijk niets van verwacht werd, bleken door haar denkwijze uitstekend te presteren. Ze ontdekte dat kinderen zelf veel willen leren, zolang je maar de juiste omstandigheden biedt. Zoals uitgaan van de behoefte van de leerling. Ruimte en vrijheid bieden om talenten te laten ontwikkelen. En leerlingen zelfsturend te laten zijn. De één is nou eenmaal op een ander moment toe aan leren als de ander. Daar pluk je bij ons op school nog altijd de vruchten van.

Kwaliteit

Het meten van kwaliteit, het delen en evalueren van uitkomsten van onderzoeken draagt bij aan het (her)ijken van ons onderwijs.

Meten zien wij als een instrument om te leren, niet als een doel. Onderzoeksbevindingen en -resultaten worden gedeeld en geanalyseerd met secties, kernteams en schoolleiding.

In een open, transparante setting waardoor ‘meetbaar’ leidt tot het beoogde ‘merkbaar’.

Lees meer over kwaliteit

Organisatie

Het Montessori College Nijmegen & Groesbeek kiest voor een organisatievorm die dicht bij haar onderwijskundige uitgangspunten ligt.

We gaan uit van zelfstandigheid van medewerkers (en leerlingen).

Bekijk onze organisatie

Locaties

Met een campus in Nijmegen en een locatie in Groesbeek voorziet het Montessori College in onderwijs in de breedste zin van het woord.

Met alle leerroutes in huis, wordt leerlingen de ruimte en mogelijkheid geboden om invulling te geven aan hun eigen leertraject. Wat het individuele (leer-)doel of de ambitie ook is, leerlingen kunnen voor ieder leertraject bij ons terecht.

Bekijk onze locaties

Leerroutes

Van vwo tot vmbo geloven wij in groei en ontwikkeling van jongeren. Daarom start de leerroute in een brede brugklas. In een brede brugklas zitten leerlingen tijdens de 2 brugjaren in gecombineerde niveaugroepen in een klas.

Dit biedt leerlingen de tijd om te ontdekken welke vervolgroute het beste past.

Bekijk onze leerroutes

Onze school in beeld

✔ Gun jezelf voldoende tijdom je talenten te ontdekken
✔ Keuzes maken is een kunstWij helpen je hierbij
✔ Op vertrouwen kun je rekenenom je eigen koers te varen

Klaar om naar de brugklas te gaan?

Zo maak je die stap