Zit onderwijs in je genen? Deel ze met ons!

Vacature Conciërge (1,0fte)

Per direct heeft het Montessori College Nijmegen-Groesbeek een vacature voor een enthousiaste, dienstverlenende Conciërge M/V (1,0 fte)

De Conciërge draagt zorg voor de toegankelijkheid en functioneel gebruik van de locaties, verricht ondersteunende diensten en treedt op bij conflicterend gedrag aan leerlingen. De nieuwe conciërge vormt een team met de huidige conciërges en gaat werken op de campus in Nijmegen.

Wij zoeken

We zoeken een enthousiaste, dienstverlenende teamplayer. Iemand die talent heeft in het omgaan met jongeren en goed thuis is in klussen (timmerwerk en elektriciteit). Iemand die aanpakt, zelfstandig is, kan samenwerken en die goed overlegt en communiceert.

Vereisten

Je bezit een mbo werk- en denkniveau en bij voorkeur kennis van techniek. Van zeer groot belang vinden we dat je kennis hebt van de leefwereld van jongeren. Je bent vaardig in het omgaan met verschillende mensen met verschillende karakters en het pedagogisch verantwoord reageren op conflictsituaties met leerlingen. Je weet op leerlingen over te brengen dat ze fouten mogen maken en dat ze van hun fouten kunnen leren en je bent in staat om leerlingen te stimuleren tot zelfredzaamheid.

Je kunt goed samenwerken met zowel teams als individuele leerlingen en hebt een sterk dienstverlenende instelling. Je komt met behulp van de nodige vindingrijkheid met oplossingen voor onvoorziene problemen of situaties en hebt een flexibele instelling. Je kunt zelfstandig werken en onder tijdsdruk doe je geen concessies aan veiligheid en doelmatigheid. Je kunt goed plannen en organiseren en werkt accuraat. Je bent bereid te werken, naast een dagelijks werkrooster, op flexibele tijden in verband met school-activiteiten zoals ouderavonden, vergaderingen, etc.

Ben je daarnaast empathisch, overtuigend, verantwoordelijk en omgevingsbewust, dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren.

Bij gelijkwaardigheid van sollicitanten, gaat, gezien de samenstelling van de leerling populatie, onze voorkeur uit naar een vrouw.

Wij bieden

 • Een baan van 1,0 fte in maximaal schaal 5 cao VO.
 • Per 1 augustus a.s. voor de duur van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging.
 • Een leuke functie in een dynamische leer- en werkomgeving met betrokken en enthousiaste leerlingen en collega’s.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over onze school en organisatie verwijzen wij naar onze website www.montessoricollege.nl. Als je meer wilt weten over de vacature kun je contact opnemen met Sjef Martens (Stafdirecteur ICT en Facilitair) via 024 328 30 00.

De procedure

Interesse? Stuur jouw brief met motivatie en cv uiterlijk 30 juni a.s. naar Sjef Martens (Stafdirecteur ICT en facilitair), via email: po@montessoricollege.nl

Bij de selectiegesprekken zijn alle geledingen van de organisatie vertegenwoordigd. De procedure bestaat uit maximaal 2 gesprekken. De eerste gespreksronde vindt plaats op maandag 11 juli in de ochtend. De tweede gespreksrond vindt plaats op donderdag 14 juli in de ochtend.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Vacature dienstverlenende Receptionist (0,6 fte)

Per 1 augustus heeft het Montessori College Nijmegen-Groesbeek twee vacatures voor de functie vanenthousiaste, dienstverlenende Receptionist (0,6 fte). Als receptionist ben je het aanspreekpunt van de school voor bezoekers en bellers. Je takenpakket is divers en je hebt met uiteenlopende mensen te maken (leerlingen, ouders/verzorgers, collega’s, andere
bezoekers).

Wij zoeken
We zoeken twee klantgerichte, omgevingsbewuste receptionisten. Je neemt telefoontjes aan, verbindt bellers door, verzorgt verzuimregistratie en geeft aan bellers eenvoudige, algemene informatie door. Je ontvangt bezoekers en verwijst deze door naar de juiste collega of vergadering. Ook heb je veel contact met leerlingen. Zo houd je toezicht op leerlingen die na moeten blijven, bied je een luisterend oor voor leerlingen die dit nodig hebben, en je informeert bijvoorbeeld de mentor en zorgteam i.v.m. bijzonderheden. Daarnaast zijn er nog tal van kleinere taken die binnen je takenpakket vallen, zoals het beheren van kantoorartikelen of het verzorgen van de kluisjesadministratie, het beheren van de
mailbox en distributie van de post.
We zoeken mensen met het volgende profiel:
• Je beschikt over mbo werk- en denkniveau
• Je hebt ervaring met lichte administratieve werkzaamheden of als telefonist.
• Je bent klantvriendelijk en geeft anderen het gevoel dat je de tijd voor hen neemt om te
helpen.
• Je kunt je verplaatsen in de leefwereld van jongeren.
• Je bent communicatief vaardig en kunt je goed uitdrukken in de Nederlandse taal.
• Je bent initiatiefrijk en zoekt mee naar oplossingen.
• Je draagt zorg voor je eigen professionalisering.

Wij bieden
Een baan van 0,6 fte in maximaal schaal 4 cao VO, en een team van betrokken en enthousiaste
collega’s.

Wil je meer weten?
Voor meer informatie over school en organisatie verwijzen wij naar onze website
www.montessoricollege.nl. Als je meer wilt weten over de vacature kun je contact opnemen met
Annemarie de Leeuw (teamleider Administratie & Receptie) via 024 328 30 00.

De procedure
Jouw brief met motivatie en curriculum vitae kun je sturen naar Annemarie de Leeuw, (sluitingsdatum 29 juni a.s.) via email: po@montessoricollege.nl
De sollicitatiegesprekken zullen gevoerd worden tussen 7 en 14 juli.
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Vacature medewerker leerlingenadministratie (0,6 fte)

Per 1 augustus heeft het Montessori College Nijmegen-Groesbeek een vacature voor een proactieve, accurate en resultaatgerichte medewerker leerlingenadministratie met montessori hart (0,6 fte)

De medewerker leerlingenadministratie die wij zoeken wil gevarieerd, uitdagend en mooi werk. Hij of zij krijgt uiteenlopende ondersteunende administratieve-, secretariële- én coördinerende werkzaamheden die van groot belang zijn voor het goed functioneren van onze school en is medeverantwoordelijk voor het applicatiebeheer van het leerlingenadministratiesysteem.

Als jij een schakel wil zijn tussen school, leerling en ouders zit je bij ons pas echt op je plek.

Wij zoeken

Een medewerker leerlingenadministratie die vaardig is in het gebruik en de toepassing van het leerlingenadministratiesysteem (met voorkeur SOMtoday). In staat is knelpunten te signaleren en te analyseren en met oplossingen te komen. Hij/zij vindt het een uitdaging om continue te werken aan de kwaliteitsverbetering van de administratieve processen.

De medewerker leerlingenadministratie

is gericht op samenwerken en wil graag proactief op de hoogte blijven van relevante ontwikkelingen binnen en buiten het Montessori college om een optimale werking van de leerlingenadministratie te garanderen.

Is gericht op ondersteunen en is vaardig in het klantgericht verstrekken van informatie over algemene secretarieel-administratieve aangelegenheden.

Resultaatgebieden

 • Het fungeren als vraagbaak en aanspreekpunt met betrekking tot het leerlingenadministratiesysteem en het adviseren van leidinggevenden en medewerkers over het gebruik ervan.
 • Het up-to-date houden van het leerlingenadministratiesysteem alsmede de inrichting, het generen van overzichten hieruit en het aanleggen van (digitale) leerlingendossiers.
 • Het adviseren van de teamleider Leerlingenadministratie over de werking van de leerlingenadministratie en verbeteringen daaraan.
 • Het secretarieel ondersteunen van de schoolleiders onderwijs alsmede het notuleren.

Het verrichten van uiteenlopende werkzaamheden van een vergelijkbaar niveau ten behoeve van diverse administraties of afdelingen (waaronder met betrekking tot roosters, examens, toetsen en boekbestellingen) binnen het Montessori College.

Vereisten

 • Je beschikt minimaal over een mbo-opleiding (niveau 4+) denk en werkniveau.
 • Uitgebreide softwarekennis van het leerlingvolgsysteem Somtoday is een pré.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk en vaardig in het gebruik van Word en Excel.

Ben je daarnaast iemand die planmatig en resultaatgericht te werk gaat, die snel kan schakelen, maximaal belastbaar en oplossingsgericht is, dan is deze functie wat voor jou.

Je hebt bij voorkeur

ervaring met applicatiebeheer of je bent in staat deze werkzaamheden je snel eigen te maken

Wij bieden

Een 0,6 fte baan in maximaal schaal 7 (cao VO), afhankelijk van kennis en ervaring, betrokken en enthousiaste medewerkers. Je werkplek is op een groene sfeervolle onderwijs campus in één van de mooiste delen van Nijmegen.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over school en organisatie verwijzen wij naar onze website montessoricollege.nl en met name het Professioneel Statuut. Als je meer wilt weten over de vacature kun je contact opnemen met Annemarie de Leeuw, teamleider Administratie en Receptie, via 024-3283000.

De procedure

Interesse? Stuur jouw brief met motivatie en cv uiterlijk 3 juli a.s. naar Annemarie de Leeuw, teamleider leerlingenadministratie, per mail via po@montessoricollege.nl
De procedure bestaat uit maximaal 2 gesprekken en zullen tussen 7 juli en 14 juli plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Vacature docent lichamelijke opvoeding

Per ingang van 1 augustus 2022 heeft het Montessori College Nijmegen-Groesbeek een tijdelijke vacature i.v.m. zwangerschapsverlof voor een enthousiaste eerstegraads docent lichamelijke opvoeding (0,5 – 0,7 fte).

Wij zoeken

Voor onze afdelingen Vmbo-bkt, havo, vwo op de campus in Nijmegen zoeken we een enthousiaste en ervaren docent lichamelijke opvoeding. Wij zoeken een persoon die

 • een eerstegraads bevoegdheid heeft
 • beschikt over ruime docentcompetenties en daarbij een coachende houding heeft
 • plezier ervaart in de omgang met jongeren uit de doelgroep vmbo-bkt, havo en vwo onderbouw en bovenbouw

Vereisten

Je bezit een eerstegraads bevoegdheid Lichamelijke Opvoeding. Ben je daarnaast een teamplayer, overtuigend, inhoudelijk en communicatief sterk dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren.

Wij bieden

Een baan van 0,5 – 0,7fte in salarisschaal LB conform cao VO, betrokken en enthousiaste medewerkers en een collegiaal schoolleidersteam. Salarisinschaling gebeurt op basis van ervaring volgens cao richtlijnen.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over school en organisatie verwijzen wij naar onze website www.montessoricollege.nl. Als je meer wilt weten over de vacature kun je contact opnemen met Jacob Westra (schoolleider), via 024 328 30 00.

De procedure

Jouw brief met motivatie en curriculum vitae kun je sturen naar Jacob Westra, schoolleider vmbo-t, havo, vwo onderbouw en Vmbo-t bovenbouw (sluitingsdatum woensdag 6 juli) via email: po@montessoricollege.nl
Bij de selectiegesprekken zijn alle geledingen van de organisatie vertegenwoordigd. De gesprekken worden gepland op maandag 11 juli 2022 in de middag tussen 13.00 en 15.00 uur.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Vacature coach MC Kwadraat

Per 01-08-2022 heeft het Montessori College Nijmegen-Groesbeek een vacature voor: Coach MC Kwadraat (0,5 fte)

Over MC Kwadraat

In schooljaar 2018 is het Montessori College in samenwerking met het samenwerkingsverband VO-VSO Nijmegen .e.o. een passend onderwijstraject genaamd MC Kwadraat gestart. MC Kwadraat is een voltijds onderwijsvoorziening die (hoog)begaafde leerlingen met stevige ondersteuningsbehoeften (dubbel-bijzondere leerlingen) een plek biedt waar zij zich zowel cognitief als sociaal-emotioneel kunnen ontwikkelen.

MC Kwadraat is georganiseerd in een groep van 20 leerlingen. Deze groep wordt dagelijks begeleid door twee coaches. Iedere leerling werkt aan een gepersonaliseerd programma in een jaarklas-doorbrekende setting. Voor deze voorziening zoeken wij een nieuwe coach.

Profiel

De coach is flexibel, empathisch, stressbestendig, verantwoordelijk, omgevingsbewust en kan goed samenwerken. Hij/zij is bevoegd 2e graad docent of heeft een opleiding orthopedagogiek afgerond.

  • Is bekend met het begeleiden van (hoog)begaafde leerlingen en/of van zorgleerlingen in het algemeen
  • Kan onderzoeken wat leerlingen nodig hebben, zowel op cognitief gebied als op sociaal-emotioneel gebied
  • Kan pro-actief reageren naar ouders, leerlingen en collega’s
  • Is bekend met schoolomgevingen en curricula en kan meedenken over de leerstof
  • Kan op de leerlingen overbrengen dat ze fouten mogen maken en dat ze van hun fouten kunnen leren
  • Is in staat om onder tijdsdruk geen concessies te doen aan veiligheid en doelmatigheid
  • Kan heldere instructie geven aan leerlingen en kan motiveren
  • Heeft overzicht over de verschillende leerlijnen
  • Kan maatwerk bieden
  • Kan out-of-the-box denken
  • Is in staat om de leerling eigenaar van zijn/haar eigen leerproces te maken
  • Is communicatief vaardig en open
  • Heeft oog voor zowel hoofd, hart en handen
  • Is de spin in het web van interne en externe begeleiding van de leerling en is in staat om hierover de regie te houden
  • Staat open voor persoonlijke ontwikkeling

Kernactiviteiten

Als coach heb je de volgende kerntaken:

   • Het zorg dragen voor een veilige plek en een voorbereide omgeving die uitdaagt tot ontwikkeling van de leerling, zowel op cognitief, sociaal-emotioneel als creatief gebied
   • Het, samen met de leerling, samenstellen van een uitgebalanceerd, individueel maatwerkprogramma
   • Het aanspreken van leerlingen op hun gedrag en het communiceren hierover met de collega-coaches
   • Het overzicht houden op het proces van de leerling en het hierover overleggen met collega-coaches en vak experts
   • Het onderhouden van nauwe contacten met zowel interne functionarissen (schoolarts, maatschappelijk werk, zorgondersteuners) als externe functionarissen (buitenschoolse begeleiding van leerlingen)
   • Het onderhouden van nauwe contacten met ouders
   • Het deelnemen aan scholings- en ontwikkelingsactiviteiten en o.a. collegiale consultatie.

Kennis van of ervaring met hoogbegaafdheid en van de kenmerken van leer-en gedragsproblemen is een must. Het beschikken over creatieve denkvaardigheden is een pré evenals ervaring met of specialisaties op het gebied van psycho-educatie, remedial teaching, studiebegeleiding of andere relevante ervaring.

Wij bieden:

Een tijdelijke aanstelling tot van 0,5 fte  (schaal LB CAO VO ) verdeeld over 2,5 dag, met mogelijk uitzicht op verlenging . Een klein en zelfsturend team dat waarde hecht aan openheid in communicatie en samen leert.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over onze school en organisatie verwijzen wij naar onze website

www.montessoricollege.nl. Als je meer wilt weten over de vacature kun je contact opnemen met

Berend Nobbe (procesbegeleider MC Kwadraat) via 024-327 30 00

Procedure:

Jouw brief met motivatie en curriculum vitae kun je sturen naar Berend Nobbe, procesbegeleider MC Kwadraat (sluitingsdatum maandag 4 juli), via e-mail: po@montessoricollege.nl.

Bij de selectiegesprekken zijn alle geledingen van de organisatie vertegenwoordigd. De gesprekken worden gepland op vrijdag 8 juli.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Vacature (zermelo) roostermaker

Per zo snel mogelijk heeft het Montessori College Nijmegen-Groesbeek een vacature voor een (zermelo) roostermaker (0,6-1,0 fte)

De nieuwe roostermaker vormt een team met de huidige roostermakers. Samen en in overleg met de teamleider roosterbureau (a.i.) verdelen zij de taken en zijn ze verantwoordelijk voor alle roosters zoals o.a. het jaarrooster, het perioderooster, het dagrooster.

Wij zoeken

Onze verwachtingen en ambities zijn hoog wat betreft keuzevrijheid en maatwerk voor leerlingen. Een goed rooster is daarbij voorwaardelijk. Wij zoeken daarom een roostermaker die graag puzzelt, die geniet van uitdagingen omdat hij/zij weet dat er altijd een oplossing is!

Wij zoeken een enthousiaste en ervaren roostermaker die  jaarroosters, en perioderoosters kan maken in zermelo. Daarnaast ben je in overleg met de andere roostermakers betrokken bij de dagroosters en toetsroosters.

Vereisten

Je bezit een hbo werk- en denkniveau. Je hebt kennis van de werking van het geautomatiseerde roosterprogramma Zermelo, het administratiepakket SOM en de regels en criteria die gelden voor het opstellen van roosters.

Je hebt inzicht in de organisatie van onderwijs en het formatie & roosterproces. Je kan meerdere stappen vooruit denken, goed communiceren, samenwerken en hebt een sterk dienstverlenende instelling richting leerlingen en collega’s. Je komt met behulp van de nodige vindingrijkheid met oplossingen voor onvoorziene problemen of situaties en hebt een flexibele instelling. Je kan zelfstandig werken en onder tijdsdruk concessies doen. Je kan plannen en organiseren en werkt accuraat.

Als je daarbij een brede interesse in en kennis van de school wilt ontwikkelen, een innovatieve instelling en geen 9-5 mentaliteit hebt, dan ben je onze ideale kandidaat.

Wij bieden

Als roostermaker maak je deel uit van het onderwijsondersteunend personeel (OOP). Je verricht onder verantwoordelijkheid van de teamleider roosterbureau (a.i.) alle (rooster-)werkzaamheden. Je werkt nauw samen met de schoolleiders, andere roostermakers en stafafdelingen.

Wij bieden een uitdagende baan van 0,6-1,0 fte inschaling in overleg. Het gaat om een tijdelijke functie met (bij goed functioneren) uitzicht op een vaste aanstelling. Daarnaast ruime ontwikkelmogelijkheden, betrokken en enthousiaste medewerkers en een collegiaal schoolleidersteam.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over school en organisatie verwijzen wij naar onze website montessoricollege.nl Als je meer wilt weten over de vacature kun je contact opnemen met Anne Kersten via 0613575930.

Jouw brief met motivatie en curriculum vitae kun je sturen naar Anne Kersten, teamleider Roosterbureau via email: po@montessoricollege.nl

Bij de selectiegesprekken zijn meerdere geledingen van de organisatie vertegenwoordigd. De procedure bestaat uit maximaal 2 gesprekken.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Over onze school

Het Montessori College is een zelfstandige brede montessori vo-school (vwo, havo, vmbo -t/-k-b, Agora) met vestigingen in Groesbeek en in Nijmegen. Ruim 250 medewerkers verzorgen onderwijs aan ongeveer 2000 leerlingen. Wij vormen een werkplaats voor krachtige persoonlijke ontwikkeling en een plezierige leefgemeenschap met aandacht en ruimte voor elkaar. Het Montessori College ziet onderwijs als deel van de totale ontwikkeling van de leerling. Een ontwikkeling naar zelfstandigheid, creativiteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Sinds het ontstaan van het Montessori College in 1993 hebben medewerkers en schoolleiders met veel energie gewerkt aan het vormgeven van montessorionderwijs voor zeer uiteenlopende groepen leerlingen. Daarbij worden de grondslagen van de montessoripedagogiek niet alleen als leidraad voor het onderwijs genomen, maar ook voor de organisatieontwikkeling. De montessorikarakteristieken als sociaal leren, reflecteren en onderwijs binnen en buiten school staan op onze school centraal.
Om handen en voeten te geven aan het begrip ‘lerende organisatie’ wordt er gewerkt met kernteams die vergaande verantwoordelijkheden en bevoegdheden hebben m.b.t. onderwijs en begeleiding.

De school werkt vanuit een sterke visie en geeft tegelijkertijd veel ruimte aan talenten en eigenheid van teams en docenten. Ondanks de prima prestaties zet het Montessori College in op voortdurende kwaliteitsverbetering.

Wilt u nog meer informatie over Montessori College?

Onze school