Zit onderwijs in je genen? Deel ze met ons!

Dit is de vacaturepagina van het Montessori College Nijmegen en Groesbeek. Hieronder vind je de huidige vacatures!

  • Vacature Docent Dienstverlening en Producten

Onze school

Het Montessori College is een zelfstandige brede Montessori VO-school (vwo, havo, vmbo-t/k/b, Agora) met vestigingen in Groesbeek en in Nijmegen. Ruim 250 medewerkers verzorgen onderwijs aan ongeveer 2000 leerlingen. Wij vormen een werkplaats voor krachtige persoonlijke ontwikkeling en een plezierige leefgemeenschap met aandacht en ruimte voor elkaar. Het Montessori College ziet onderwijs als deel van de totale ontwikkeling van de leerling. Een ontwikkeling naar zelfstandigheid, creativiteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Sinds het ontstaan van het Montessori College in 1993 hebben medewerkers en schoolleiders met veel energie gewerkt aan het vormgeven van montessorionderwijs voor zeer uiteenlopende groepen leerlingen. Daarbij worden de grondslagen van de montessoripedagogiek niet alleen als leidraad voor het onderwijs genomen, maar ook voor de organisatieontwikkeling. De montessorikarakteristieken als sociaal leren, reflecteren en onderwijs binnen en buiten school staan op onze school centraal.

Om handen en voeten te geven aan het begrip ‘lerende organisatie’ wordt er gewerkt met kernteams die vergaande verantwoordelijkheden en bevoegdheden hebben m.b.t. onderwijs en begeleiding.

De school werkt vanuit een sterke visie en geeft tegelijkertijd veel ruimte aan talenten en eigenheid van teams en docenten. Ondanks de prima prestaties zet het Montessori College in op voortdurende kwaliteitsverbetering.

 

Vacature Docent Dienstverlening en Producten

Per ingang van 1 februari 2022 heeft het Montessori College Nijmegen-Groesbeek een vacature voor een enthousiaste, ervaren en veelzijdige vmbo docent Dienstverlening & Producten gebied (+/- 0,6 fte, 12 lesuren) als vervanging van zwangerschapsverlof tot aan het einde van het schooljaar.

De docent D&P verzorgt diverse verplichte en keuzevakken binnen het MMvmbo samen met collega’s en een onderwijsassistent het onderwijs aan de bovenbouw. Daarbij is kennis van en ervaring met nieuwe vakdidactische ontwikkelingen, differentiatie en formatief evalueren gewenst.

Wij zoeken

We zoeken een enthousiaste en ervaren docent Dienstverlening en Producten voor de bovenbouw van het vmbo.  De vakken zijn zeer divers: uiterlijke verzorging (2), welzijn & zorg (4), evenementen & organisatie (1), vormgeving & ICT (3) en daarnaast nog mentoruren (2) voor een examenklas. We zoeken dus een duizendpoot! De vakgroep D&P ondersteunt elkaar effectief.

Vereisten

Je bezit een tweedegraads lesbevoegdheid voor zorg en welzijn of een van de andere relevante vakgebieden. Bij voorkeur heb je ervaring in examenklassen van het vmbo basis en/of kader. Je kan per 1 februari of eerder al beginnen.

Ben je daarnaast een teamplayer, overtuigend, inhoudelijk en communicatief sterk dan nodigen wij je van harte uit om snel te solliciteren.

Wij bieden

Een baan van  +/- 0,6 fte, 12 lesuren voor bepaalde tijd met eventuele mogelijkheid tot verlenging en betrokken en enthousiaste collega’s.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over school en organisatie verwijzen wij naar onze website www.montessoricollege.nl. Als je meer wilt weten over de vacature kun je contact opnemen met Mariëtte Zuijdgeest (schoolleider MMvmbo Nijmegen) via 024-3287000.

De procedure

Jouw brief met motivatie en curriculum vitae kun je sturen aan Mariëtte Zuijdgeest, schoolleider MMvmbo via email: po@montessoricollege.nl

Bij de selectiegesprekken is een vakgroep docent, een leerling en de schoolleider aanwezig. De gesprekken zijn gepland op vrijdag 21 januari.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Wilt u nog meer informatie over Montessori College?

Onze school