Speciaal aanbod

Cultuurprofielschool

Zo mogen wij onszelf noemen, omdat wij een cultuurstroom bieden voor leerlingen met interesse op gebied van kunst en cultuur. Die cultuurbeoefening geldt trouwens voor al onze leerlingen: ieder pikt zijn graantje mee van het uitgebreide en gevarieerde cultuuraanbod binnen en buiten de school.

Sportactieve school

Ook deze titel mogen wij voeren. Dit is dankzij ons ruime aanbod aan beweeg- en sportactiviteiten voor leerlingen op ieder niveau. Ook met een fysieke beperking kom je bij ons aan je trekken. En beoefen je een topsport, dan krijg je alle ruimte om je op sportief gebied verder te ontwikkelen.

Sportspecialisatie

Iedere leerling die – naast de reguliere twee uur gym – op sportief gebied extra uitgedaagd wil worden, kan zich in klas 1 en 2 opgeven voor sportspecialisatie.

Internationale uitwisselingen

We leren graag van de wereld om ons heen. En hoe kan dat beter dan door internationale uitwisselingen met leerlingen van andere Europese scholen? Als leerling van het Montessori College ga ook jij vast je grenzen verkennen.

Lees meer over de cultuurprofielschool en /of over de sportactieve school.

Bekijk hier onze opleidingen

Bring your own device

Dit betekent – kort door de bocht – dat je je eigen iPad of laptop meeneemt naar school. Naar die lessen waar ICT en digitale werkvormen worden ingezet omwille van de kwaliteit van het onderwijs.

Meer info

Vwo+

Heb je een vwo-advies, ben je leergierig en heb je talent voor leren? Dan staat ons vwo-plus – programma op je lijf geschreven. Geen dode talen (Latijn en Grieks) maar levendige vak – ken, zoals Cambridge Engels, exact+, filosofie en onderzoek.

Meer info

Cultuurstroom

Ben jij extra geïnteresseerd in Kunst en Cultuur en zou je daar op school meer tijd aan willen besteden? Kies dan voor de speciale Cultuurstroom op het vwo-havo en havo-vmbo-t. Kunstvakken, zoals tekenen, handvaardigheid, dans, drama, multimedia en muziek krijgen extra aandacht. Je maakt zelf kunstwerken. Je werkt samen aan presentaties, ontdekt de cultuur waarin je leeft en je maakt kennis met andere culturen. Cultuur bestuderen, dit onderdeel wordt officieel de bestudering van het culturele erfgoed genoemd. Dit zijn de bijzondere dingen van ons land en de wereld. Je leert over onze geschiedenis en kunst. 

Meer info

Lees- en Schrijfcentrum

Sinds 2005 is het Montessori College Nijmegen een van de eerste scholen in Nederland met een Lees- en Schrijfcentrum. LenS is in het leven geroepen om leerlingen beter te kunnen begeleiden bij het ontwikkelen van hun lees- en schrijfvaardigheid. Lens biedt verschillende dingen zoals een cursus tutoring voor bovenbouwleerlingen, in samenwerking met de afdeling vakdidactiek van de Radboud Universiteit Nijmegen of een helpende hand van een schrijfcoach van de Radboud Universiteit Nijmegen voor ondersteuning bij schrijfproducten.