vmbo-t/havo

Wat ga jij doen met jouw talent(en)?

Heb je een vmbo-t of havo-advies, dan is een t/h-brugklas misschien iets voor jou. Op het Montessori College hebben we een brede brugklas, een klas waarin zowel leerlingen met een vmbo-t als met een havo-advies terecht kunnen. Zo heb je de tijd om te ontdekken welke route het beste bij jou past. Elke klas heeft twee mentoren, mentoren die je begeleiden bij het leren en het leren organiseren, maar ook bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Klas en mentor blijven in principe twee jaar bij elkaar.

Om je werk goed te kunnen organiseren, werken we met een ‘kickstart’, een combinatie van agenda en planners. Daarmee leer je keuzes maken en je eigen ontwikkeling te sturen. Omdat de ene leerling beter is in Frans en de andere in wiskunde, heb je elke dag een keuze-uur. Daarbij kun je een keuze maken om aan een vak te werken, een docent vragen te stellen, een toets te herkansen, je in een vak te verdiepen of iets heel anders te doen zoals haken & breien, schaken of mindfulness.

1.870 leerlingen Bekijk de kaart

Ons aanbod

Bring your own device

Breng je eigen apparaat mee naar school. Het apparaat waar je thuis al vertrouwd mee bent, waar je eigen spullen op staan en waar je mee kunt werken/leren op school en thuis.

Het Montessori College heeft haar lokalen ICT-modern ingericht met een groot digitaal touchscreen en een goed werkend draadloos netwerk dat alle meegebrachte apparaten van de leerlingen kan laten aansluiten op het internet. We willen dan ook optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die dat biedt ten behoeve van het leerproces.

Langere lessen

Dat we lessen van 60 minuten hebben is een heel bewuste keuze, want daardoor heeft elke leerling minder lessen op een dag, meer tijd om te werken bij de docent in de les en heel weinig verlies aan leertijd vanwege leswissels. Binnen een les is er ruimte voor afwisseling in lesvorm. We beginnen elke dag om 8.30 uur en eindigen om maximaal 16.00 uur. Na elke les is er een pauze of een wisselmoment.

Leerlingen op het MMvmbo starten elke dag bij hun eigen coach / mentor. Als je voor havo – vmbo-t kiest heb je 2 coaches / mentoren die jou gedurende de week begeleiden.

 

Twee mentoren en studieplanners

Elke vmbo-t/ havo klas heeft twee mentoren. Hierdoor is er meer tijd en aandacht voor de begeleiding van elke leerling.

Elk vak werkt met een studieplanner, zodat leerlingen en ouders het leerproces optimaal kunnen volgen.

Herkansingen en lesuitval

Herkansen is een belangrijk onderdeel van ons onderwijs. Fouten maken is niet erg, want van fouten kun je veel leren. Als je iets nog niet kunt, mag je het opnieuw doen wanneer je weet hoe het wél moet.

Lessen die niet door kunnen gaan, worden zo veel mogelijk opgevangen door andere docenten. Met behulp van de studieplanners kunnen leerlingen doorwerken.

Vmbo-t plus

Vmbo-t leerlingen krijgen in klas 3 en 4 van het Montessori College altijd een plusprogramma. Dat plusprogramma kunnen zij zowel theoretisch als praktisch invullen. Als de keuze is gemaakt voor het theoretische plusprogramma kunnen leerlingen na vier jaar doorstromen naar havo 4 in Nijmegen.

Werkwijze in klas 1 en 2 MMvmbo

  1. De leerlingen zitten tijdens de talent- en interessetijd samen met leerlingen van alle niveaus. Zij leren met en van elkaar.
  2. Tijdens talent- en interessetijd werken de leerlingen met behulp van thema’s of werkplannen.
  3. Bij de kernvaardigheden Nederlands, wiskunde/rekenen en Engels worden de leerlingen ingedeeld op niveau. Dit biedt de mogelijkheid om ieder kind bij de kernvaardigheden op het juiste niveau uit te dagen.
  4. Leerlingen gebruiken hun eigen laptop of i-Pad op school.
  5. Er wordt gewerkt met een dagritme met vaste begin- en eindtijden. Lesuitval wordt zoveel mogelijk opgevangen.
  6. Iedere dag is er een tijd van de klas met de eigen coach/mentor. De coach/mentor begeleidt de leerlingen bij alle leervragen.
  7. Nieuwe (21e eeuwse) vaardigheden vormen een belangrijk onderdeel van het programma.
  8. Ouders worden regelmatig uitgenodigd op school.
Meer te weten komen over het MMvmbo

Leerling worden op onze school?

Meld je aan