Onze opleidingen

Jouw tijd om te kiezen

Keuzes zijn best ingewikkeld. Al is het maar omdat je veel keuzes moet maken op momenten waarop je je er misschien nog niet helemaal aan toe bent. Zoals je je nu moet buigen over de vraag naar welke middelbare school jij straks zult gaan.

Zoals we hier op school geen keuzes voor je kunnen maken (dat kun je beter zelf doen), kunnen we je wel helpen bij het maken van zo’n keuze. Gewoon door je zo goed mogelijk te informeren. Zodat je in ieder geval te weten komt wat je kunt verwachten als je voor het Montessori College kiest.

Onze locaties

VWO, HAVO, VMBO-T Nijmegen

Het gebouw ‘Beuk’ behoort tot de Nijmeegse campus van het Montessori College. Hier verzorgen we eigentijds onderwijs voor alle leerlingen vwo, havo en vmbo-t. Het gebouw biedt optimale leer- en werkvoorzieningen. Met alle ruimte voor leerlingen om zich te ontwikkelen en te gedijen, maar ook besloten werkplekken voor werkvormen die om kleinschaligheid vragen of begeleiding op maat.

MODERN MONTESSORI-vmbo Nijmegen

In de gebouwen ‘Berk’, ‘Vlier’ en ‘Linde’, deel uitmakend van de Nijmeegse campus van het Montessori College,  verzorgen we eigentijds onderwijs voor de leerlingen van het MMvmbo. In de bedrijvige omgeving van de ‘Berk’, ‘Vlier’ en ‘Linde’ staat het stimuleren van de eigen talenten, interesses en creativiteit van onze leerlingen centraal. Hiermee kunnen ze flexibel inspelen op uitdagingen die de toekomst hen biedt. Leren gebeurt zoveel mogelijk door praktisch bezig te zijn. Niet alleen binnen de vier muren van de school, ook daarbuiten. Alle vmbo niveau’s zijn hier aanwezig. Vmbo theoretisch, kader en basis.

MODERN MONTESSORI-vmbo Groesbeek

De locatie Groesbeek van het Montessori College biedt leerlingen een veilige omgeving met een positieve en huiselijke sfeer. Vmbo-basis-, -kader- en –t-leerlingen worden gestimuleerd hun eigen talenten, interesses en creativiteit te ontdekken. Hiermee kunnen ze flexibel inspelen op uitdagingen die de toekomst hen biedt. Leren gebeurt zo veel mogelijk door praktisch bezig te zijn. Het Modern Montessori-vmbo biedt een bedrijvige omgeving, waarin zowel binnen als buiten de school geleerd wordt. Ook leerlingen met en zonder lwoo kunnen bij ons terecht.
Montessori EXTRA

Cultuurstroom

Ben jij extra geïnteresseerd in kunst en cultuur en zou je daar op school meer tijd aan willen besteden? Geef je dan op voor de cultuurstroom.

Lees meer

Agora

Agora-onderwijs is een leercommunity waar men elkaar ontmoet, waar zelfkennis groeit en waar eigen kracht, passie en ongekende mogelijkheden worden ontdekt. Dat gebeurt aan de hand van challenges (leer-/studievragen) met een zelfgekozen reisdoel. De ‘leerreis’ die een kind onderneemt verloopt via een coach-gestuurde route.

Lees meer

Sportspecialisatie

Bij ons op school is sport heel erg belangrijk. Dit kun je zien aan sportspecialisatie, LON-lessen, het vignet Gezonde School en ruimte voor topsporters.

Lees meer

Mc Kwadraat

MC Kwadraat biedt een onderwijsaanbod voor leerlingen die (hoog)begaafd zijn en een forse ondersteuningsbehoefte hebben.

Lees meerAlle informatie voor groep 7+8