Montessori College

Wat maakt het Montessori College speciaal?

De leerling staat op het Montessori College centraal! Volgens Maria Montessori zijn niet alle kinderen op dezelfde momenten aan hetzelfde leren toe. Dus richten wij ons onderwijs zo in dat er zo goed mogelijk ingespeeld kan worden op de ontwikkelingsfase waarin leerlingen zich bevinden.

Ook speelt de ontwikkeling van de eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid een belangrijke rol. Want montessorileerlingen worden vooral uitgedaagd om te onderzoeken waar hun leerkracht ligt. En dat moeten ze uiteindelijk zelf ontdekken. Niet helemaal zelf, natuurlijk, niet zonder de professionele en betrokken begeleiding van al die montessorimentoren en -leerkrachten.

Lees onze missie en visie

Meer over Montessori

Maria Montessori anno nu

Bekend is Maria Montessori’s historische uitspraak ‘Help mij het zelf te doen.’ Historisch omdat dit credo uit de 19 e eeuw dateert, maar geen houdbaarheidsdatum blijkt te hebben.

Want tot op de dag van vandaag worden montessorileerlingen uitgedaagd om zich te ontwikkelen tot een totale, zelfbewuste persoonlijkheid. Een persoonlijkheid met persoonlijke en unieke talenten die alleen ontdekt kunnen worden in een traject waarbij een persoonlijke benadering, begeleiding op maat en vertrouwen centraal staan.

Lees meer

Onze opleidingen

Welk advies je ook hebt. Hier slaag je. In de prachtige nieuwe en vernieuwde gebouwen aan de Kwakkenbergweg in Nijmegen of in de vertrouwde en gezellige school in Groesbeek verzorgen we eigentijds onderwijs voor alle leerlingen vwo, havo en vmbo. De gebouwen bieden optimale leer- en werkvoorzieningen.

We benaderen leerlingen met vertrouwen in wat ze kunnen. Binnen duidelijke kaders, laten we veel ruimte voor eigen keuzes. We doen dit samen met de leerling, ouders en docenten. Bekijk wat je waar kan volgen.

Lees meer

Kwaliteit

Naast positieve aandacht voor de ontwikkeling van het kind is een school er ook om resultaten te halen.  Meer informatie over onze school maar ook andere scholen is te vinden op www.scholenopdekaart.nl

Lees meer

Best wel een beetje bijzonder

En wat is er nou zo bijzonder aan het aanbod? Wat voor vakken zijn er en welke keuzes heb je? Lees meer over het speciale aanbod.

Lees meer

Op het Montessori College is duurzaamheid een belangrijk thema. Niet alleen is afval scheiden een discussiepunt of hebben we een Gezonde Kantine. Ook het gebouw is duurzaam gebouwd en voorzien van allerlei ontwikkelingen die aansluiten op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen.

Lees meer over onze duurzame school.

Onze medewerkers

Bekijk onze medewerkers

Heeft u vragen over het Montessori College?

Bekijk de veelgestelde vragen