Ontwerpwedstrijd VO ‘De mooiste schoen van Nijmegen’ gewonnen door Lonne Raaijmakers

Door Stieneo (Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en omstreken) is 2018 uitgeroepen tot het jaar van de Nijmeegse schoenenindustrie.

Ter gelegenheid daarvan heeft er een ontwerpwedstrijd plaatsgevonden.  Alle scholen voor voortgezet onderwijs in Nijmegen zijn uitgedaagd mee te doen om de mooiste schoen van Nijmegen te ontwerpen!

De beste 12 resultaten van onze school zijn door onze schooljury bestaande uit Jan Triepels en Jacob Westra geselecteerd. Vervolgens zijn deze schoenen geëxposeerd in de schoenwinkel Theo Jansen. De andere 9 deelnemende scholen hebben hun schoenen tentoongesteld in andere Nijmeegse schoenenwinkels.

Op 9 mei heeft een professionele jury met o.a.  Jan Jansen, schoenontwerper, Max Krol, directeur van de Nimco en Ben van Hees, wethouder Nijmegen onder leiding van Milou Blankenheijm de winnaar bekend gemaakt.

Bij de officiële opening van de tentoonstelling is Lonne Raaijmakers uit klas 2 van de cultuurstroom Montessori College gekozen tot winnaar van de schoenenwedstrijd Nijmegen. Dit levert een zeer bijzondere prijs op. Haar schoen wordt echt gemaakt door een schoenontwerper.