Naar de grote (vmbo-)school

Om de lekkere krentenbol zal het hen niet te doen zijn, de leerlingen groep 8 die binnenkort onze scholen in Nijmegen en Groesbeek bezoeken. Die krentenbol waar ze tijdens de pauze van mogen smikkelen. Waar het vooral om draait, is die eerste, echte kennismaking met ‘de grote school’.

Landelijk, en ook op ons college in Nijmegen en Groesbeek, wordt leerlingen groep 8 in de maanden november en december een voorpoefje van het vmbo- en praktijkonderwijs geboden. Deze landelijk georganiseerde  kennismakingsdagen zijn bedoeld om alle leerlingen kennis te laten maken met het inspirerende en praktijkgerichte onderwijs dat het vmbo te bieden heeft en hen de waarde, het belang en vooral de inspirerende omgeving en het plezier van deze schoolrichting te laten beleven.

Zo zullen leerlingen van basisschool De Breedeweg en Op De Heuvel op 16 november het MMvmbo Groesbeek bezoeken. Ze krijgen een rondleiding door de school door leerlingen van klas 1, oud-leerlingen van beide basisscholen. Verder staat hen een programma te wachten met 3 workshops:  Kijkje in de keuken (workshop gastheerschap en culinair) , Geef je eigen draai eraan (workshop techniek) en Je eerste indruk is zo (zo =duimpje omhoog) (workshop weerbaarheid)

Leerlingen van de Biezenkamp, Kindcentrum Op de Horst en De Sterredans worden op 25 november door Mariëtte welkom geheten op het MMvmbo Nijmegen met een korte, informatieve aftrap. Hierna gaan de leerlingen lekker aan de slag tijdens minilesjes biologie, techniek en koken. Ook op 14 december zet Nijmegen de deuren van MMvmbo wagenwijd open voor weer een andere groep bijna-brugklassers.

En die krentenbol? Die krijgen deze bijna-brugklasser uitgereikt tijdens de pauze in de grote, echte aula van onze ‘grote scholen’ in Nijmegen en Groesbeek.