Montessori talenten in actie

Afgelopen weekend was een sportief weekend voor enkele Montessorianen. Hieronder vind je het verhaal van Renske Wekking (Havo 3) en Illian Martens (Vwo 6):

Renske Wekking

2 Keer zilver op NK teams -18 voor Montessori

Afgelopen weekeinde vonden in Almelo de  Nederlandse kampioenschappen teams voor judoka’s onder 18 jaar plaats. Er deden bij de meisjes 14 teams mee uit heel Nederland, waaronder mijn team van Top Judo Nijmegen. Met teamwedstrijden judo je met 5 judoka’s tegen een ander team in 5 verschillende gewichtsklassen. In mijn team zat ook Kim Wijers van Montessori Groesbeek. Nadat we 3 keer overtuigend hadden gewonnen (met 5-0, 4-1 en 5-0) stonden we in de finale. Helaas hebben die net met 3-2 verloren van het team uit Veendam. Ondanks dat zijn we allemaal trots en blij met onze zilveren medailles.

Illian Martens

Ik heb afgelopen zondag Nederland vertegenwoordigd op het EK Cross (veldloop). Het EK werd toevallig in Nederland, in Tilburg, georganiseerd. Ik deed samen met vijf andere Nederlandse atleten mee in de categorie junioren onder de 20. De afstand die we moesten lopen was 6,3 km.

Het was een pittig parkoers met veel modder en plassen water. Ik finishte als 43e van ongeveer 100 deelnemers. Zelf was ik niet helemaal tevreden. Het was mijn eerste grote internationale toernooi en ik neem het mee als een mooie ervaring en een leerzaam moment. Uiteindelijk hebben we als team een mooie 6e plaats weten te behalen.

Mijn volgende twee doelen zijn een goed resultaat halen bij het EK Cross voor Clubteams in februari in Albufeira (Portugal) en me kwalificeren voor het EK onder de 20 op de baan in juli in Borås (Zweden).