Met de muziek mee – Karen Brouwer

Binnenkort staat het weer te gebeuren: de jaarlijkse avond waarbij leerlingen en docenten zich van een speciale, verrassende, bijzondere kant laten zien. Optreden, alleen of samen met anderen: muziek, dans, theater. Op het podium van de Lindenberg, we zijn al jaren vaste klant.

Er wordt veel geoefend en er komen prachtige samenwerkingen tot stand: tussen de verschillende locaties (Groesbeek, Berk en Beuk), tussen leerlingen onderling én tussen leerlingen en docenten. Het gonst in de wandelgangen.

Een tijd geleden bedacht een aantal leerlingen dat het mooi zou zijn om een bijzonder populair en bekend nummer in te studeren.  Niet bepaald een makkelijk nummer waar bovendien een meerstemmige koorpartij een hoogst noodzakelijk onderdeel van uitmaakt.

Nu is het zo dat een aantal docenten regelmatig samen zingt onder leiding van een van onze muziekdocenten, Gérard Holthuizen. Het plan ontstond om samen dit nummer in te studeren: de leerlingenband aangevuld met het ‘docentenkoor’. Het ‘docentenkoor’ wilde deze buitenkans uiteraard niet laten schieten. Optreden samen met leerlingen, geweldig!

Dus op de culturele avond van 2019 is er, ter ondersteuning van een leerlingenband met zangeres, een driestemmig docentenkoor te horen. En, het moet niet gekker worden, bij dit koor is bij de mannenstemmen overigens weer een leerling aangesloten.

Ook hier luisteren we naar elkaar, overleggen en werken we samen. Soms zijn we het niet, maar nog vaker wel met elkaar eens. Of je nou leerling of docent bent, we vinden het fijn als je kunt zeggen wat je vindt. We willen naar elkaar luisteren en daar doen we ontzettend ons best voor. Allemaal.

Wat een energielek is het dan, zo’n meldpunt tegen linkse indoctrinatie.  Jammer. Kom eens bij ons langs, zou ik zo zeggen. Om te kijken hoe het misschien ook kan.

Je zou er moedeloos van kunnen worden. Maar ik niet, want ik ga lekker met het docentenkoor en mondige leerlingen met de muziek mee. Hup met de linkse hobby’s, we gaan ervoor!
Sámen.

Karen Brouwer