MC Schoolfinale Read2Me!

Licht uit, spots aan! Op de zeven leerlingen van de Beuk, Berk en MC Kwadraat die op woensdag 2 februari in het cultuurlokaal meededen aan de schoolfinale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers.
Vijf leerlingen lazen hun favoriete boekfragment live voor vanaf de bank aan het aanwezige publiek. Twee leerlingen in coronaquarantaine namen deel via Teams op een groot scherm. Dit alles gepresenteerd door Gerard Slot.
Danique: “Ik was als eerste aan de beurt en ik vond het best spannend, maar toen ik eenmaal aan het lezen was ging het goed”.
Dalia: “Ik vond dramalokaal heel mooi verlicht. De deelnemers aan de wedstrijd zaten op de eerste rij.”

Na een vakkundig juryberaad bleek Ela Koksma (HT1g) de winnaar met een fragment uit Help ik heb vakantie! geschreven door Kaat de Kock. Tweede en derde werden Danique Versteege (VH1c) en Joonas van der Neut (M1b). Zij mogen op dinsdag 22 februari tijdens de Nijmeegse scholenfinale van Read2Me! het Montessori College vertegenwoordigen.

Winnares Ela over haar deelname: “Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, want de andere kandidaten waren heel goed. Elke ronde is het eigenlijk weer een verrassing. Het is echt leuk om mee te doen. Ik kijk uit naar de volgende ronde in de bieb. Het lijkt me wel heel leuk om mee te maken zo’n avond. Spannend ook wel, maar vooral leuk. Ook met leerlingen van andere scholen.” Zie sfeerimpressie hieronder!