3.000 leerlingen ervaren onmisbare rol logistiek in samenleving tijdens Logistieke Roadshow

Op maandag 25 september opende gedeputeerde Helga Witjes van de provincie Gelderland op het Montessori College in Nijmegen, de 4e editie van de Logistieke Roadshow. Het doel is om de komende weken zoveel mogelijk scholieren enthousiast te maken voor de logistieke sector. Eentje die onmisbaar is voor onze samenleving, maar kampt met enorme personeelstekorten mede door de onbekendheid van het werk en toenemende vergrijzing.

“Gelderland kan niet zonder ondernemers. Zij moeten hun producten, materialen, onderdelen en eindproducten kunnen vervoeren. Inwoners willen in winkels en via internet producten kopen en bijvoorbeeld ziekenhuizen moeten bevoorraad worden. Met deze roadshow maken leerlingen op een eigentijdse manier kennis met logistiek. Voldoende werknemers die kiezen voor logistiek is dan ook van belang. Zeker in onze logistieke hotspots in Gelderland”, aldus Gelders gedeputeerde Helga Witjes voor Economie en innovatie.

Instroom opleidingen vergroten

Ben Hendriks, Project Manager Logistieke Roadshows, kijkt ernaar uit om de scholen te bezoeken: ‘We zien landelijk een daling in het aantal leerlingen dat kiest voor een logistieke opleiding. Daarom hebben we gekozen voor dit concept, zodat ze zelf horen en ervaren dat een logistiek beroep ontzettend interessant en leuk is. Dit alles met als doel om de instroom van de logistieke opleidingen te vergroten.”

Masterclass & challenges

Het programma start met een interactieve masterclass door een lokale ondernemer in de week voorafgaand aan de roadshow. Een week later komt de vrachtwagen langs, om een smakelijke tour door de wereld van de logistiek te maken. De scholieren gaan aan de slag om een bezorger die steelt te vinden in een pop-up escape room, worden uitgedaagd om een optimale reisplanning te maken voor de inkoop van ingrediënten voor het maken van hamburgers, gaan aan de slag met een puzzel van frisdrankkratten en krijgen de taak om de juiste pizza-orders te bezorgen bij de goede voordeur. Ze ontdekken al spelenderwijs welke functies er allemaal zijn binnen de sector, zoals: planner, chauffeur, orderpicker, supply chain manager, manager en adviseur.

Over de Logistieke Roadshow

Na drie succesvolle edities, organiseert Logistics Valley de Logistieke Roadshow dit jaar opnieuw. Dit jaar trekt de roadshow langs ruim 50 scholen in zowel Oost- als West-Nederland. Er nemen 3.000 leerlingen deel aan het programma. De roadshow wordt mede mogelijk gemaakt door Logistics Valley, Provincie Gelderland en Burgers Group.

Bron: ‘Press Play’