Lock down vanaf 19 december 2021

Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s).

Bij de persconferentie van zaterdag 18 december werd duidelijk dat ook de middelbare scholen een week voor de kerstvakantie dicht moeten. Daarin gelden echter voor examenleerlingen en leerlingen met PTA toetsen andere richtlijnen. Na overleg met schoolleiders, kernteams en overige bestuurders uit de regio zijn we tot afstemming gekomen. Alle overleg heeft geresulteerd in de volgende afspraken:

• Alle leerlingen behalve de (voor) examenleerlingen hebben vanaf morgen vervroegd kerstvakantie.

• Jullie kunnen op maandag tot 11 uur naar school (Nijmegen) komen om je spulletjes op te halen. In Groesbeek worden andere tijden gehanteerd. Daarover krijg je bericht.

• De examentoetsen of herkansingen (PTA) die gepland staan voor de leerlingen die in het voorexamenjaar of examenjaar zitten gaan wel door! Vooralsnog op de tijdstippen waarop ze al gepland stonden. Eventuele vragen die je hierover hebt kun je aan je docent stellen.

• De lessen voor alle examenleerlingen gaan deze week gewoon door. Dit geldt van maandag tot en met donderdag. Op donderdag is er geen verkort rooster. Op vrijdag is het voor alle leerlingen vakantie.

• Er is er maandag 20 december een noodopvang voor de leerlingen die dat willen komende week (maandag tot en met donderdag). In Nijmegen is dat voor alle leerlingen georganiseerd in de Berk op het landschap. Vraag het even aan de receptie als je niet weet waar dat is. Ook in Groesbeek is er noodopvang. Bij de receptie weten ze waar je naar toe kunt. Agora Nijmegen en Groesbeek, MC2 en HBu2W regelen de opvang zelf.

• Je zult zo spoedig mogelijk nog informatie van het kernteam van jouw leerjaar ontvangen. Daarin staat voor jou en je jaarlaag specifiekere informatie over komende week. Daarin staat bijvoorbeeld hoe je nog contact hebt of kunt zoeken met je mentor. Verder gaan de docenten, de roostermakers en al het andere personeel zich voorbereiden op de periode na de kerst. Op 3 januari hakt de regering de knoop door of de scholen weer open kunnen of niet. We starten op 10 januari, of online of fysiek. Alle leerlingen die deze week nog les hebben en/of een toets moeten maken wensen we veel succes.

En aan iedereen voor nu of voor straks, een hele fijne en welverdiende vakantie. Ondanks alle beperkingen!

Berni Drop Rector/bestuurder Montessori College Nijmegen en Groesbeek