vmbo-t/ havo

Voor leerlingen die in twee jaar willen ontdekken of ze een vmbo-t of havo diploma willen gaan halen!

Wat jou te wachten staat

Heb je een vmbo-t of havo advies? Dan hebben we een plek voor jou in een “dakpanklas vmbo-t/ havo”. Je komt dan in een klas met leerlingen die ook een vmbo-t- of een havo advies hebben gekregen. Samen trek je op, heb je lol en leer je natuurlijk heel veel. En dat ‘leren’ zul je misschien nog moeten leren. Niet één, maar twee mentoren helpen je hierbij. Met het plannen, indelen van je werk, keuzes maken en met het voorbereiden op opdrachten en toetsen. Hoe fijn is dat!

  • Dakpanklas vmbo-t/havo.
  • Twee mentoren per klas.
  • Hulp bij het plannen!

Wat hier ook bij helpt? De kickstart.

Een methode, waardoor je een piekfijn overzicht krijgt van alle schoolinformatie en de lesstof. Ook krijg je een oefenagenda waarin je je huiswerk schrijft en plant wanneer je dit gaat maken. Zo word je baas over je eigen werk en leer je keuzes te maken. Wat zijn die keuzes dan, zul je je afvragen? Keuze-uren, bijvoorbeeld. Iedere dag heb je er een. Dan werk je aan een vak dat jij kiest, kun je jij docent vragen stellen, of herkans je een toets. Je kunt ook kiezen voor een special, zoals haken & breien, schaken of mindfulness.

Leerlingen en mentoren van een havo-/vmbo-t-klas blijven in principe twee jaar bij elkaar. Lekker vertrouwd. Dan heb jij mooi de tijd om te ontdekken welke route het beste bij je past.

Er zijn allerlei creatieve opdrachten. Leuker dan saaie lesstof!

Danielevmbo t/ havo, leerjaar 1

Klaar om uitgedaagd te worden?

Meld je aan voor vmbo-t/ havo