Sport & beweging

Op onze school sport je op een manier die bij je past. Zo voelt beweging goed voor iedere leerling.

Sportspecialisatie Montessori College Nijmegen

Sportspecialisatie

Sportfanaten opgelet! In klas 1 en 2 kun je je opgeven voor ‘Sportspecialisatie’. Je krijgt dan twee extra sporturen per week. Met trendsporten als spikeball, kinball en boulderen, verbreed jij je sportieve horizon. Ook wordt er extra aandacht besteed aan de meer voorkomende sporten. Een actieve vorm van verdieping dus.

  • 2 extra sporturen per week
  • Voor de echte sportfanaten
  • Ontdek nieuwe trendsporten

Lichamelijke Opvoeding op Niveau – LON

Sporten doe je bij ons op je eigen niveau. In een groep die bij je past: leerlingen die zich het liefst helemaal in het zweet werken of extra begeleiding fijn vinden.

Hoe dan?
We werken met LON (lichamelijke opvoeding op niveau), met LON-testjes. Deze geven aan hoe fit, snel, beweeglijk je bent en hoe het met je motoriek, je coördinatie en je motivatie is gesteld.

Zo’n testje nemen we al bij je af als je nog in groep 8 zit. Zodat je een fijne, sportieve start maakt in de brugklas en lekker in beweging blijft.

Een vak zonder cijfers of beoordeling. Met andere leerlingen die net zoveel plezier hebben als jij.

Topsport

Om talenten verder te ontwikkelen, heb je tijd, ruimte en oefening nodig. Daar weet jij als topsporter alles van. Daar springen wij op in. Hoe? Door jouw onderwijstraject zoveel mogelijk af te stemmen op jouw sporttraject.

Je krijgt een aangepast rooster. Want voor topsport heb je discipline en toewijding nodig. Voor school ook. Zo kun je beide goed combineren en komt het dus helemaal goed.