Ook onder ons dak

Je kan alle kanten op bij ons. Ook als we daarvoor buiten de reguliere leerroutes moeten denken. We helpen je op weg.

‘Het Beste uit 2 Werelden’

‘Het Beste uit 2 Werelden’, ofwel: HBu2W. Dit is voortgezet speciaal onderwijs van Talita Koemi, maar dan op het Montessori College Nijmegen. Speciaal onderwijs in een reguliere schoolomgeving dus. Dat vraagt om uitleg.

Met een vso-advies werk en leer je bij HBu2W in de vertrouwde en veilige omgeving van een eigen lokaal. Samen met andere leerlingen van Talita Koemi. Je volgt je eigen programma.

Grenzen verleggen

Toch kan het zijn dat je ook wilt ontdekken buiten die vaste klasmuren. Dat je meer wilt meedoen in de maatschappij. Daarom kun je hier bijvoorbeeld één of meerdere vakken volgen in een reguliere klas van het Montessori College. Ook kan je broodjes en drinken halen in de kantine, of zelfs naar een schoolfeest gaan.
Bijzonder? Nee, hoor. Op een school waar ieder kind anders mag zijn, past een anders-dan-anders aanpak als deze.

Aanmelden kan bij Femke Smetsers. F.smetsers@puntspeciaal.nl

MC|2

Je bent jong, hebt leerrecht en gaat naar school. Het klinkt zo logisch. Toch geven cijfers aan dat het reguliere onderwijs in 10-20% niet aansluit bij de behoefte van de leerling.

Hiervoor is dus een andere onderwijsaanpak noodzakelijk. Een die wél past. Daarom bestaat binnen Montessori College al vijf jaar het MC|2.

  • Extra ondersteuning en aandacht
  • Voor leerlingen die niet goed renderen in het reguliere onderwijs
  • Denk aan hoogbegaafde leerlingen, die daarnaast kampen met autisme, hypersensitiviteit, angsten, of adhd.
Meer over MC|2