MontiArt

Op onze Cultuurprofielschool stimuleren we altijd creativiteit. Met MontiArt kies je voor nog meer creatieve uren.

MontiArt

Hé creatieveling … Word jij helemaal blij van muziek, dans, theater en/of schilderen? Of van filmen, fotograferen, of van op een andere manier artistiek bezigzijn? Dan is de MontiArt vast iets voor jou. Naast de reguliere vakken, zoals handvaardigheid, drama en muziek, volg je extra lesuren per week kunstvakken. Ook werk je projectmatig en thematisch.

Je komt daarnaast buiten de school in aanraking met kunst en cultuur. Denk aan workshops, voorstellingen, tentoonstellingen en concerten. Sluit dit aan bij jouw interesses? Dan ben je hier op je plek! Jouw cultuurknobbel wordt flink geactiveerd. Gegarandeerd. Ook ontdek je niet in je eentje, maar met een groep leerlingen die net zo nieuwsgierig is naar kunst en cultuur als jij. Wel zo gezellig.

  • Activeer je cultuurknobbel!
  • Binnen en buiten school
  • Ontdek nieuwe talenten

De MontiArt-Specialisatie en Cultuurstroom

  • MontiArt Specialisatie

    Voor onderbouwleerlingen vmbo-b /-k/ -t in Nijmegen is er MontiArt Specialisatie. Naast de vaste creatieve vakken, volg je twee extra lesuren per week kunstvakken.
  • MontiArt Cultuurstroom

    Voor leerlingen vwo/havo of een havo/vmbo-t is er de MontiArt Cultuurstroom. Hierbij heb je vier extra lesuren in leerjaar 1 en 2. In leerjaar 3 kun je ook de cultuurstroom volgen.

Bekijk een MontiArt-project

In het project “Vorm in Herhaling” is door leerlingen een filmisch decor geanimeerd met de app StopMotionVideo.

Culturele avond

Elk jaar vindt de culturele presentatie plaats tijdens de Culturele avond. De diversiteit aan kwaliteiten bij onze leerlingen verbaast ons ieder jaar weer.

Cultuurprofiel­school

Wat is een een Cultuurprofielschool? Bekijk het zelf!

Leerling worden op onze school?

Meld je aan