Groep kinderen

Wat jou te wachten staat

Samen leren om het zelf te doen
Als agora-leerling leer je van en met elkaar. Je wordt uitgedaagd de regie te nemen over jouw leerproces en geeft hier zelf invulling aan. Jij bepaalt namelijk wat je wil onderzoeken, ontdekken en jezelf eigen wil maken. Zo leer je op de manier die voor jou het beste werkt. Dit doe je niet alleen, maar ook met anderen. Op een creatieve manier ontdek je de wereld. Of Agora ‘vrijheid-blijheid’ is? Nee. Het is de vrijheid om te leren wat je wilt, maar geen vrijblijvendheid om te doen wat je wilt.’ Uiteindelijk rond jij je traject af met een regulier diploma vmbo-b, -k, -t, havo-, of vwo.

  • Neem de regie over jouw eigen leerproces.
  • Alle leeftijden, jaarlagen & niveaus bij elkaar.
  • Het is de vrijheid om te leren wat je wilt, maar geen vrijblijvendheid om te doen wat je wilt!

Agora Nijmegen

Bij Agora Nijmegen werken leerlingen in verschillende ruimtes aan hun leervragen. We noemen dat units. Per unit zitten tussen de 32 en 45 leerlingen, afhankelijk van de grootte van de ruimte. Leerlingen, coaches en docenten in opleiding werken hier samen op een Agoriaanse manier. In Nijmegen zitten leerlingen van 12 tot en met 18 jaar.

Kennismaken met Agora Nijmegen kan op onze open dag.

  • Elke schooldag is van 9.00 uur tot en met 14.30 uur.
  • Dagelijks is er een half uur offline tijd.
  • Leerlingen kunnen wekelijks kiezen uit inspiratiesessies.
  • Elke leerling heeft zijn eigen vaste werkplek.

10-18 Agora Groesbeek

Op 10-18 Agora, op de locatie in Groesbeek,  zijn leerlingen welkom vanaf 10 jaar, als zij starten in groep 7 van de basisschool. De leerlingen ronden bij ons zowel hun basisschool als middelbare school af. De leerlingen zitten met verschillende leeftijden door elkaar in units van ongeveer 45 leerlingen en 2 à 3 coaches. Agora-onderwijs is voor alle niveaus. Voor al die niveaus (vmbo-b, -k, -t, havo en vwo) beschikt 10-18 Agora Groesbeek over een licentie.

Kennismakingsochtenden geïnteresseerde ouders 10-18 Agora Groesbeek (hier aanmelden):

  • maandag 20 november 2023
  • woensdag 10 april 2024
  • donderdag 23 mei 2024

Onderzoeken en ontdekken

Vanuit je eigen wensen, vragen en interesses maak jij een persoonlijke leerroute. Met intensieve begeleiding van jouw coach. Die is alle dagen van de week in beeld. Het contact is lekker persoonlijk. Hij stuurt, motiveert, helpt je analyseren en geeft feedback. Samen ontdek je waar je goed in bent en wat je nodig hebt om je doelen te bereiken. Dat is voor iedere leerling natuurlijk anders.

Meer weten over Agora

Minimaatschappij

Binnen Agora vorm je een eigen minimaatschappij, waarin je elkaars talenten ontdekt en weet je wat je aan elkaar hebt. Jij levert je eigen, waardevolle bijdrage aan het gezamenlijke leerproces. Je leert door leer- en studievragen, die we ‘challenges’ noemen. Hiervoor houden we samen inspiratiesessies. Nieuwsgierigheid en leergierigheid liggen aan de basis.

Om tot antwoorden te komen, betrek je ook jouw omgeving erbij. Want de wereld is meer dan alleen het leven binnen de schoolmuren. We ‘onderzoeken deze wereld’ dan ook het liefst in ‘real life’. Door interviews, ontmoetingen, excursies en exposities. Zo doe je kennis en inzichten op. Je ontwikkelt vaardigheden, waar jij je hele leven iets aan hebt.

Om jonge mensen gelijke kansen te geven, mag je ze best ongelijk behandelen. Dit verdienen ze zelfs.

Sjef DrummenOprichter Agora onderwijs

Klaar om uitgedaagd te worden?

Meld je aan voor Agora