Leerroutes

We praten niet over niveaus, maar over leerroutes. Deze bepaal je samen met je mentor en docenten. Zo halen we het beste in jou naar boven.

Waarom Montessori-onderwijs?

Omdat jij je hierdoor kunt ontwikkelen tot een totaal, zelfbewust persoon. Wij dagen je hiertoe elke dag uit. Dit vanuit het gedachtegoed van onze grootste inspiratiebron: Maria Montessori. “Help mij het zelf te doen”, sprak zij in de 19eeeuw.

Dit betekent dat jij ons vertrouwen krijgt. En dat je mag rekenen op een persoonlijke benadering en passende begeleiding. Zo ontdek jij jouw persoonlijke, unieke talenten. Net als jouw individuele leerkracht. Hiermee leg jij een sterke basis voor de vele keuzes en verantwoordelijkheden waar je mee te maken krijgt. Nu en later. Dankzij Maria Montessori, krijg je dus een ‘les voor het leven.’

Brug3Route

Weet jij al wat je precies van de middelbare kan verwachten? En welk niveau bij jou past? Lastig hè? Dat snappen we. Daarom is er vanaf ’24-’25 de Brug3Route. Je stelt dan de keuze voor een definitieve richting uit, door een brugperiode van drie jaar.

Maar het is meer dan alleen tijd die je krijgt. ‘Extra’ zit ‘m in de ruimte en mogelijkheden om te ontdekken waar je talenten liggen. Om je verder te ontwikkelen en te ervaren wat écht bij je past. Klinkt logisch, toch?

Bekijk de Brug3Route

Specialisaties

Je wilt je ontwikkelen op een manier die bij je past. Het is daarom belangrijk dat je een kans krijgt om je te verdiepen in jouw interesses. Wij bieden je die kans met onze specialisaties: unieke onderwijsvormen waarmee je invulling geeft aan jouw leertraject.

Sportspecialisatie

Sportfanaten opgelet! In klas 1 en 2 kun je je opgeven voor ‘Sportspecialisatie’. Je krijgt dan twee extra sporturen per week. Met trendsporten als spikeball, kinball en boulderen, verbreed jij je sportieve horizon.

Ook wordt er extra aandacht besteed aan de meer voorkomende sporten. Een actieve vorm van verdieping dus.

  • 2 extra sporturen per week
  • Voor klas 1 en 2
  • Verbreed je sportieve horizon
Bekijk de sportspecialisatie

MontiArt

Hé creatieveling …Word jij helemaal blij van muziek, dans, theater en/of schilderen? Of van filmen, fotograferen, of van op een andere manier artistiek bezigzijn? Dan is MontiArt vast iets voor jou. Naast de reguliere vakken, zoals handvaardigheid, drama en muziek, volg je twee extra lesuren per week kunstvakken.

Je komt daarnaast buiten de school in aanraking met kunst en cultuur. Denk aan workshops, voorstellingen, tentoonstellingen en concerten.

  • 2 extra kunsturen per week
  • Cultuurstroom en Specialisatie
  • Kunstvakken, workshops, voorstellingen, tentoonstellingen en concerten
Bekijk MontiArt

Specials en keuze-uren

Keuzes die aansluiten bij je motivatie, behoefte, interesse en nieuwsgierigheid. Spoiler alert: Die zijn er volop! Je kiest keuze-uren die verdieping bieden, denk aan aardrijkskunde, wiskunde, of leesvaardigheid.

Of je kiest voor ‘Specials’, die voor verbreding van je interesses zorgen. Zoals schaken, yoga, gebarentaal, fotografie, en muziek. Haal even adem, want we hebben er nog meer. Namelijk: grafische technieken, film maken of creatief schrijven enz.

  • Meer dan 40 keuzes
  • Extra verdieping in jouw interesses
Bekijk specials en keuze-uren

Benieuwd naar het Montessori College?

Bezoek onze Open Dag