Judo-ervaringen in Duitsland

Zaterdag 12 oktober jl. had ik een judotoernooi in Leverkusen (Duitsland). Dit is altijd een sterk bezet toernooi. Dit is voor de Belgen en Duitsers namelijk een meetmoment waarbij zij zich kunnen kwalificeren voor Europees judo. Ik zat in een poule met meer dan 20 judoka’s.

Ik heb in totaal vijf wedstrijden gejudood in Leverkussen en allemaal gewonnen! Er zaten een paar spannende potten tussen maar de finale was het spannendst.
Daar moest ik judoën tegen een Belgisch meisje dat al aan Europees judo doet. Midden in de wedstrijd viel het elektrische scorebord uit. We hebben toen wel zeven minuten stil op de wedstrijdmat gestaan en naar elkaar staan staren voordat we elkaar weer in de nek vlogen. Dat was een bijzondere ervaring. Uiteindelijk heb ik die wedstrijd gewonnen. Daar was ik heel blij mee.

Op vrijdag 25 oktober vertrokken we met ongeveer 20 judoka’s van mijn judoclub richting Frankfurt (Duitsland) waar we met zijn allen in een hotel verbleven. Dat was erg gezellig, maar er moest ook nog gejudood worden. Op zaterdag was het toernooi voor -18 judoka’s. Het duurde een hele tijd voordat ik mocht judoën. Ik stond pas om 19:00 uur op de mat terwijl mijn weegtijd al om 14:30 uur was afgelopen. Ik heb vier wedstrijden gejudood, onder andere tegen twee Russische meisjes. Mijn geduld werd beloond met een mooie 2e plek.

Zondag 26 oktober was het toernooi voor de -17 judoka’s. Daar heb ik vijf wedstrijden gejudood, maar heb ik me helaas, in de strijd om brons, geblesseerd na een armklem. Het duurt wel een paar weken voordat ik daarvan ben hersteld.

Hopelijk ben ik op tijd hersteld om me te kwalificeren voor Europees judo.

Met sportieve groet,
Renske Wekking (leerling h4a)