Hondentrainster op bezoek

Afgelopen woensdag hebben de leerlingen van MC Agora Nijmegen bezoek gehad van een heuse hondentrainster.
De leerlingen leerden bijvoorbeeld dat een hond een eigen persoonlijke ruimte heeft, net als de mens. Dit ervaarden ze door met zes leerlingen in één hoepel te gaan staan.
Ook leerden ze wat je allemaal moet kunnen om een hond te trainen, namelijk ontzettend veel geduld hebben en een hond erg goed leren kennen. Om hiermee te oefenen hebben de leerlingen elkaar eerst verteld waarom ze voor deze les gekozen hadden. Daarna moesten ze elkaars oogkleur noemen terwijl ze met de ruggen tegen elkaar stonden. Het gaat hierbij om de details.

Door middel van het uitleggen van de theorie van Pavlov, werd verteld hoe je een hond kunt trainen. De leerlingen hebben zelf ervaren hoe “een klikker” werkt. Eén leerling was de trainer en hield de klikker vast, terwijl een andere leerling ‘de hond’ was en iets moest aanleren. Uiteraard mochten alle leerlingen oefenen met de klikker en de hond, Puzzle. Zo oefenden de leerlingen om de hond een stokje aan te laten raken en door benen heen lopen.
Aan het einde van de les wilden sommige leerlingen hun eigen hond een trucje aanleren terwijl anderen hun kat of zelfs hun vogel willen gaan trainen.
Al met al een erg ontzettend inspirerende en interessante les, met een erg enthousiaste Puzzle en zijn baasje!

Annemieke Otten