GSA op het Montessori

Waar staat GSA voor? Op het Montessori is de GSA spectaculair begonnen. Op 17 mei 2017 werd dankzij de GSA het eerste genderneutrale toilet op het Montessori geopend. Landelijk is GSA in 1988 gestart als Gay Straight Alliance en wordt tegenwoordig vaker aangeduid als Gender Sexuality Alliance. De GSA is een groep scholieren die vindt dat iedereen op school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden. Alle Montessorianen die de LGTB gemeenschap willen steunen zijn van harte welkom bij de GSA. Ons symbool is de regenboogvlag.

Op dit moment zijn zo’n 20 personen van het Montessori lid van de GSA. We proberen elkaar te steunen en een klankbord te zijn voor iedereen, met name als je je bewust aan het worden bent dat je niet aan “het standaardplaatje” voldoet. Je bent niet de enige! Je kunt ons bijvoorbeeld bereiken via gsa@montessoricollege.nl.

GSA probeert ook iedereen op school attent te maken op Paarse Vrijdag (dit jaar op 14 december!). We hopen dat iedereen op school die dag iets paars aantrekt! Er zullen die dag verschillende activiteiten zijn die door de GSA worden georganiseerd. Wat precies laten we jullie nog weten. Stay Tuned!!!

Houdt vooral de eerste Monti van het nieuwe jaar in de gaten voor een sfeerverslag van Paarse Vrijdag 2018!

Kees de Lange