MMvmbo theoretisch

Wat ga jij doen met jouw talent(en)? Maak kennis met MMvmbo

Op basis van een vmbo-t advies heb je de mogelijkheid om te kiezen: ben je liever praktisch bezig en leer je meer door te doen, dan is het MMvmbo wellicht iets voor jou. Of ben je liever theoretisch bezig en leer je meer door te lezen, lees dan of een havo – vmbo-t klas iets voor jou is.

1.870 leerlingen Bekijk de kaart

Ons aanbod

Bring your own device

Breng je eigen apparaat mee naar school. Het apparaat waar je thuis al vertrouwd mee bent, waar je eigen spullen op staan en waar je mee kunt werken/leren op school en thuis.

Het Montessori College heeft haar lokalen ICT-modern ingericht met een groot digitaal touchscreen en een goed werkend draadloos netwerk dat alle meegebrachte apparaten van de leerlingen kan laten aansluiten op het internet. We willen dan ook optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die dat biedt ten behoeve van het leerproces.

Langere lessen

Dat we lessen van 60 minuten hebben is een heel bewuste keuze, want daardoor heeft elke leerling minder lessen op een dag, meer tijd om te werken bij de docent in de les en heel weinig verlies aan leertijd vanwege leswissels. Binnen een les is er ruimte voor afwisseling in lesvorm. We beginnen elke dag om 8.30 uur en eindigen om maximaal 16.00 uur. Na elke les is er een pauze of een wisselmoment.

Leerlingen op het MMvmbo starten elke dag bij hun eigen coach / mentor. Als je voor havo – vmbo-t kiest heb je 2 coaches / mentoren die jou gedurende de week begeleiden.

 

Twee mentoren en studieplanners

Elke havo – vmbo-t klas heeft twee mentoren. Hierdoor is er meer tijd en aandacht voor de begeleiding van elke leerling.

Elk vak werkt met een studieplanner, zodat leerlingen en ouders het leerproces optimaal kunnen volgen.

Herkansingen en lesuitval

Herkansen is een belangrijk onderdeel van ons onderwijs. Fouten maken is niet erg, want van fouten kun je veel leren. Als je iets nog niet kunt, mag je het opnieuw doen wanneer je weet hoe het wél moet.

Lessen die niet door kunnen gaan, worden zo veel mogelijk opgevangen door andere docenten. Met behulp van de studieplanners kunnen leerlingen doorwerken.

Vmbo-t plus

Vmbo-t leerlingen krijgen in klas 3 en 4 van het Montessori College altijd een plusprogramma. Dat plusprogramma kunnen zij zowel theoretisch als praktisch invullen. Als de keuze is gemaakt voor het theoretische plusprogramma kunnen leerlingen na vier jaar doorstromen naar havo 4 in Nijmegen.

Werkwijze in klas 1 en 2 MMvmbo

  1. De leerlingen zitten tijdens de talent- en interessetijd samen met leerlingen van alle niveaus. Zij leren met en van elkaar.
  2. Tijdens talent- en interessetijd werken de leerlingen met behulp van thema’s of werkplannen.
  3. Bij de kernvaardigheden Nederlands, wiskunde/rekenen en Engels worden de leerlingen ingedeeld op niveau. Dit biedt de mogelijkheid om ieder kind bij de kernvaardigheden op het juiste niveau uit te dagen.
  4. Leerlingen gebruiken hun eigen laptop of i-Pad op school.
  5. Er wordt gewerkt met een dagritme met vaste begin- en eindtijden. Lesuitval wordt zoveel mogelijk opgevangen.
  6. Iedere dag is er een tijd van de klas met de eigen coach/mentor. De coach/mentor begeleidt de leerlingen bij alle leervragen.
  7. Nieuwe (21e eeuwse) vaardigheden vormen een belangrijk onderdeel van het programma.
  8. Ouders worden regelmatig uitgenodigd op school.
Meer te weten komen over het MMvmbo

Kom naar de open dag

Meld je aan

Leerling worden op onze school?

Meld je aan