Sportspecialisatie

Als sport jou beweegt

Ben jij een echte sportfanaat en zou je daar op school meer tijd aan willen besteden? Geef je dan op voor sportspecialisatie! Sport op school en op externe locaties passeren hierbij de revue. Hierdoor ontdek jij welke sporten je leuk vindt, zodat je kunt werken aan het oprekken van jouw sportieve grenzen.

 

 

 

Sportspecialisatie

Bij sportspecialisatie krijg je gedurende twee jaar – (klas 1 en 2) – twee uur extra sport in jouw rooster. In totaal krijg je hierdoor vier uur bewegingsonderwijs aangeboden.

Lichamelijke Opvoeding op Eigen Niveau (LON)

Op het Montessori College wordt er gekeken naar jouw beweegniveau en daarmee worden groepen samengesteld. Op deze manier beweeg je tijdens de LON-lessen met leerlingen van jouw eigen beweegniveau (in homogene groepen). In deze homogene groepen is er gerichter aandacht voor jouw beweegniveau en vindt er meer ontmoeting plaats tussen de klassen (ook iets wat wij erg belangrijk vinden). We hebben onderzoek gedaan en het blijkt dat je sneller leert door deze aanpak. Naast dat je een lichamelijke opvoedingles hebt met jouw klas heb je één LON-uur in de week.

Lees meer

Topsport

Sport je op een hoog niveau dan heb je weleens wat extra mogelijkheden nodig om dit goed uit te kunnen voeren? Het Montessori College vindt het belangrijk dat je jezelf kan ontwikkelen in dingen waar je goed in bent. Daarom ondersteunen we kinderen die op een hoog niveau sporten.

 

 

Lees meer

Leerling worden op onze school?

Meld je aan
Online Open Huis/Open Dag/Proeflesjes