Sportspecialisatie

Als je van veel sporten houdt!

Bij ons op school is sport heel erg belangrijk. Dit kun je zien aan sportspecialisatie, LON-lessen, het vignet Gezonde School en ruimte voor topsporters. Op deze pagina lees je wat alles inhoudt!

 

 

 

Sportspecialisatie

Ben jij een echte sportfanaat en zou je daar op school meer tijd aan willen besteden? Geef je dan op voor sportspecialisatie! Sport op school en op externe locaties passeren hierbij de revue. Hierdoor ontdek jij welke sporten je leuk vindt, zodat je kunt werken aan ‘een leven lang bewegen’!

Bij sportspecialisatie krijg je gedurende twee jaar – (klas 1 en 2) – twee uur extra sport in jouw rooster! In totaal krijg je hierdoor vier uur bewegingsonderwijs aangeboden. De andere leerlingen hebben twee of drie uur bewegingsonderwijs en daarnaast hun reguliere lessen.

Lichamelijke Opvoeding op Eigen Niveau (LON)

Op het Montessori College wordt er sinds 2017 gekeken naar jouw beweegniveau en daarmee worden groepen samengesteld. Op deze manier beweeg je tijdens de LON-lessen met leerlingen van jouw eigen beweegniveau (in homogene groepen). In deze homogene groepen is er gerichter aandacht voor jouw beweegniveau en vindt er meer ontmoeting plaats tussen de klassen (ook iets wat wij erg belangrijk vinden). We hebben onderzoek gedaan en het blijkt dat je sneller leert door deze aanpak. Naast dat je een lichamelijke opvoedingles hebt met jouw klas heb je één LON-uur in de week.

Lees meer

Vignet Gezonde School

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald! Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. En dat doen wij!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat sport en bewegen. Hiervoor zetten we de volgende activiteiten in;

 • Lessen lichamelijke opvoeding
 • Extra lessen bewegen, sportspecialisatie in klas 1 tot en met 4 collegebreed
 • Examenprogramma LO
 • Diverse kampen
 • Schoolsporttoernooien; Olympic Moves, Intermontessoriale sportdag bovenbouw, Intermontessoriale sportdag onderbouw
 • Inzet buurtsportcoach op kinderen die niet op een sportvereniging zitten
 • Inzet van psychomotorische training

Het vignet Gezonde School is een initiatief van diverse landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Topsport

Sport je op een hoog niveau dan heb je weleens wat extra mogelijkheden nodig om dit goed uit te kunnen voeren? Het Montessori College vindt het belangrijk dat je jezelf kan ontwikkelen in dingen waar je goed in bent. Daarom ondersteunen we kinderen die op een hoog niveau sporten.

Enkele voorbeelden van ondersteuning:

 • Spreekuren waarop de topsportcoördinator kan ondersteunen
 • Rustige studieruimte beschikbaar voor sporttalenten
 • Mogelijkheid tot aanpassen van het lesrooster op de individuele situatie
 • Mogelijkheid tot het schuiven van proefwerken
 • Mogelijkheid tot het volgen van lessen in een parallelklas
 • Mogelijkheid tot meer zelfstudie

 

Lees meer

Leerling worden op onze school?

Meld je aan
Online Open Huis/Open Dag/Proeflesjes