MMvmbo Groesbeek

Onze deuren staan wagenwijd voor je open!

Op 19 februari vindt de Open Dag plaats op onze locatie in Groesbeek. Zowel kinderen uit groep 8, ouders en andere betrokkenen zijn op die dag van harte welkom in onze school. Jullie worden gastvrij door onze onderbouwleerlingen opgevangen en begeleid. Je krijgt een indruk van onze school, wat er allemaal te doen is en hoe we werken. Je ziet ook onze docenten en je kunt ook aan hen vragen stellen.
De Open Dag is zo ingericht dat we velen kunnen ontvangen en toch de richtlijnen in acht kunnen nemen, zoals het dragen van een mondkapje.
Je hoeft je niet van te voren aan te melden, loop gezellig binnen!
Ben je die dag niet in de gelegenheid om te komen, dan is onze locatie in Groesbeek op woensdag 23 februari van 14.00uur tot 17.00uur ook geopend om de school te bekijken, sfeer te proeven en vragen te stellen.

Ode aan Groesbeek


Monique Noorbergen, Yvon van Oijen en Marc van Demen zingen een ode aan hun geliefde dorp Groesbeek. Met hun lied ‘Gek op Groesbeek’ vertolken zij het sentiment dat schuilgaat in de trotse bewoners van deze plaats in het Rijk van Nijmegen. Een sentiment dat zij op dagelijkse basis delen met hun leerlingen.

Tip! Schrijf je alvast in voor de proeflesjes/proefchallenges op woensdag 23 februari vanaf 14.00uur. Klik hiervoor op onderstaande link. Selecteer in het bovenste vakje wel de juiste locatie.

Inschrijven proeflesjes/proefchallenges

 

Inschrijving

Open Dag. Verdere informatie over de Open Dag in Groesbeek zie hierboven, of bekijk hier alle informatie over de open dagen van het gehele Montessori College.
Proeflesjes. Inschrijven voor proeflesjes kan via bovenstaande button of op onze site onder ‘groep 7 & 8’. Alleen groep 8 leerlingen kunnen zich hiervoor inschrijven.

Aanmelden

Weet je nu al zeker dat je het Montessori College ‘voor jou’ is, download het inschrijfformulier van de site, vul het alvast in en maak het zend gereed. Insturen kan vanaf 14 februari!

Individuele afspraak

In uitzonderlijke situaties (als er bijvoorbeeld sprake is van specifieke begeleidings- of ondersteuningsvragen) is het mogelijk om een individuele afspraak te maken. Dit verzoek kun je richten aan grb.adm@montessoricollege.nl ovv individuele afspraak. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Waarom het Montessori College in Groesbeek?

Als Maria Montessori nog zou leven, zou ze apetrots zijn op het Montessori College Groesbeek. Weet je waarom? Omdat dit niet zomaar een vmbo-school is, maar eentje  met ruimte voor jouw persoonlijke keuzes, inspelend op jouw nieuwsgierigheid en vooral bedoeld om jouw talenten en creativiteit te ontwikkelen. Op onze locatie in Groesbeek ben je in een kleine, gezellige en vertrouwde omgeving niet alleen met je hoofd bezig bent, maar vooral lekker met je handen. In overzichtelijke, modern ingerichte praktijkruimtes werk je samen met andere leerlingen aan praktische opdrachten.

Bij het MMVMBO wordt er intensief ingezet op de individuele leerstand, -fase en groei. De leerlingen krijgen naast cijfers ook een woordrapport met feedback van de coach over hun ontwikkeling. Dit woordrapport, waarin ook de leerling zichzelf ‘beoordeelt’, is gespreksonderwerp tijdens de driehoeksgesprekken tussen de leerling, ouders en coach. Leerlingen leren, groeien en ontwikkelen zich op basis van feedback die niet alleen kennis en weten stimuleert, maar ook persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid.

250 leerlingen Bekijk de kaart

Keuze-uren

Tijdens de keuze-uren kun je aan de slag met een cursus die je zelf uitkiest. Je maakt tijdens iedere periode opnieuw kennis met een divers aanbod cursussen. Voorbeelden hiervan zijn: Digitaal vormgeven/animatie, culinair reizen, zeepkist bouwen bij metaaltechniek, de wereld van de elektro, hout & decoratie en sportspecialisatie.

Lessen van 60 minuten

Zowel in Groesbeek als in Nijmegen hanteren we een rooster van 60 minuten. Hierdoor is er meer uitwisseling mogelijk, kunnen we elkaars praktijklokalen gebruiken, kun je lessen volgen buiten jouw eigen vakkenpakket om en kun je deelnemen aan specials op andere locaties van onze school. Lekker flexibel, dus, en daar houden we hier van!

Verbaas jezelf!

Door de persoonlijke begeleiding en de ruimte die werd geboden om mijn eigen kwaliteiten te ontdekken, heb ik geleerd wie ik als persoon ben en welk talent ik bezit. En zie hier: zeven jaar later heb ik mijn eigen kapsalon De Knipwinkel.

Jamie

Lokaal talent dat zich lokaal ontwikkelt. In gesprek met Mark Slinkman, burgemeester van Groesbeek

‘Praktische ingestelde bijna-brugklassers uit de gemeente Berg en Dal kunnen in hartje centrum Groesbeek terecht bij die ene, kleine en bijzonder gezellige school aan de Spoorlaan, het Montessori College’, verwoordt burgemeester Slinkman stellig en positief. Deze jonge mensen zijn van grote betekenis voor Groesbeek en de nabije omgeving. Zij brengen niet alleen jeugdig leven in de brouwerij, de talenten die zij op deze school ontwikkelen zijn van grote betekenis en waarde voor onze (hechte) gemeenschap. Lokaal talent dat zich lokaal ontwikkelt en profileert: ik ben er als burgemeester niet alleen voorstander van, ik word er blij van.’