MMvmbo Groesbeek

Leren = doen!

Fijn dat je interesse hebt in onze school! En als Maria Montessori nog zou leven, zou ze apetrots zijn op het Montessori College Groesbeek. Weet je waarom? Omdat dit niet zomaar een vmbo-school is, maar eentje  met ruimte voor jouw persoonlijke keuzes, inspelend op jouw nieuwsgierigheid en vooral bedoeld om jouw talenten en creativiteit te ontwikkelen. Op onze locatie in Groesbeek ben je in een kleine, gezellige en vertrouwde omgeving niet alleen met je hoofd bezig bent, maar vooral lekker met je handen. In overzichtelijke, modern ingerichte praktijkruimtes werk je samen met andere leerlingen aan praktische opdrachten. Leren = doen!

250 leerlingen Bekijk de kaart

Keuze-uren

Tijdens de keuze-uren kun je aan de slag met een cursus die je zelf uitkiest. Je maakt tijdens iedere periode opnieuw kennis met een divers aanbod cursussen. Voorbeelden hiervan zijn: Digitaal vormgeven/animatie, culinair reizen, zeepkist bouwen bij metaaltechniek, de wereld van de elektro, hout & decoratie en sportspecialisatie.

Lessen van 60 minuten

Zowel in Groesbeek als in Nijmegen hanteren we een rooster van 60 minuten. Hierdoor is er meer uitwisseling mogelijk, kunnen we elkaars praktijklokalen gebruiken, kun je lessen volgen buiten jouw eigen vakkenpakket om en kun je deelnemen aan specials op andere locaties van onze school. Lekker flexibel, dus, en daar houden we hier van!

Verbaas jezelf!

Door de persoonlijke begeleiding en de ruimte die werd geboden om mijn eigen kwaliteiten te ontdekken, heb ik geleerd wie ik als persoon ben en welk talent ik bezit. En zie hier: zeven jaar later heb ik mijn eigen kapsalon De Knipwinkel.

Jamie

Lokaal talent dat zich lokaal ontwikkelt. In gesprek met Mark Slinkman, burgemeester van Groesbeek

‘Praktische ingestelde bijna-brugklassers uit de gemeente Berg en Dal kunnen in hartje centrum Groesbeek terecht bij die ene, kleine en bijzonder gezellige school aan de Spoorlaan, het Montessori College’, verwoordt burgemeester Slinkman stellig en positief. Deze jonge mensen zijn van grote betekenis voor Groesbeek en de nabije omgeving. Zij brengen niet alleen jeugdig leven in de brouwerij, de talenten die zij op deze school ontwikkelen zijn van grote betekenis en waarde voor onze (hechte) gemeenschap. Lokaal talent dat zich lokaal ontwikkelt en profileert: ik ben er als burgemeester niet alleen voorstander van, ik word er blij van.’