Kijk Thijs en Cees...

in de kantine met lekkere broodjes

in de gymzaal springen

 

 

Jouw tijd om te kiezen

Keuzes zijn best ingewikkeld. Al is het maar omdat je veel keuzes moet maken op momenten waarop je je er misschien nog niet helemaal aan toe bent. Zoals je je nu moet buigen over de vraag naar welke middelbare school jij straks zult gaan.

Keuzes kunnen we niet voor je invullen (dat kun je beter zelf doen). Wel kunnen we je helpen bij het maken van zoā€™n keuze. Gewoon door je zo goed mogelijk te informeren. Zodat je in ieder geval te weten komt wat je kunt verwachten als je voor het Montessori College kiest.

 

 

Kijk Thijs en Cees...

bij frans dansen

bij science een skelethandje

 

 

Je kan ook kiezen voor specialisaties

En zit je eenmaal bij ons op school, dan valt er nog veel meer te kiezen. Je kan bijvoorbeeld kiezen om je te specialiseren in sport of kunst en cultuur. Daarnaast is er een rijk keuzeaanbod van specials!

 

 

Leren binnen en buiten de school

Persoonlijke ontwikkeling van de leerling staat centraal. Leren kan overal enĀ overal kun je van leren. Leerlingen worden uitgedaagd om deel uit te maken van de wereld die hen omringt. Door er veel en vaak op uit te gaan: exposities, excursies, workshops, uitwisselingen en culturele reizen maken. Maar ook door wat er zich buiten de vier muren van het schoolgebouw afspeelt, actief te volgen. Door je eigen wereld te vergroten, word je (wereld)wijzer.

Het grote kleine promoboek

Op de website is veel informatie te vinden. Daarnaast is er ons grote kleine promoboekje. Wil jij als aanstaande brugklasser dit boekje ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@montessoricollege.nl

Je kunt kiezen uit de volgende boekjes:

  • Vmbo-t / Havo / Vwo Nijmegen
  • MC Agora Nijmegen / 10-18 Agora Groesbeek
  • Vmbo basis, kader, theoretisch Groesbeek
  • Vmbo basis, kader, theoretisch Nijmegen

We sturen het boekje dan per post naar je toe.

Meer over Montessori te weten komen kan ook opĀ kiezenvoormontessori.nl.

Open Huis

Wij heten geĆÆnteresseerden van harte welkom bij ons Open HuisĀ op donderdag 15 december 2022 (Groesbeek) en op dinsdag 24 januari 2023 (Nijmegen)

Tijdens dit Open Huis maak je kennis met het onderwijs van het Montessori College Nijmegen & Groesbeek, de sfeer van onze school en het palet van keuzemogelijkheden dat onze leerlingen geboden wordt. Dit -uiteraard- vertolkt door onze eigen ervaringsdeskundigen, de huidige brugklassers.

Open huis, open dag en proeflesjes

Open Dag 2023

De Open Dag campus Nijmegen vindt plaats op zaterdag 04 februari 2023 en de Open Dag locatie Groesbeek op zaterdag 11 februari 2023.

Kijk Thijs en Cees...

rondsnuffelen op school
1980 leerlingen Bekijk de kaart
Leerling worden op onze school

Onze medewerkers

Bekijk medewerkers