Jouw tijd om te kiezen

Keuzes zijn best ingewikkeld. Al is het maar omdat je veel keuzes moet maken op momenten waarop je je er misschien nog niet helemaal aan toe bent. Zoals je je nu moet buigen over de vraag naar welke middelbare school jij straks zult gaan.

Waarom Montessori-onderwijs?

Omdat jij je hierdoor kunt ontwikkelen tot een totaal, zelfbewust persoon. Wij dagen je hiertoe elke dag uit. Dit vanuit het gedachtegoed van onze grootste inspiratiebron: Maria Montessori. “Help mij het zelf te doen”, sprak zij in de 19eeeuw.

Dit betekent dat jij ons vertrouwen krijgt. En dat je mag rekenen op een persoonlijke benadering en passende begeleiding. Zo ontdek jij jouw persoonlijke, unieke talenten. Net als jouw individuele leerkracht. Hiermee leg jij een sterke basis voor de vele keuzes en verantwoordelijkheden waar je mee te maken krijgt. Nu en later. Dankzij Maria Montessori, krijg je dus een ‘les voor het leven.’

Brug3Route

Weet jij al wat je precies van de middelbare kan verwachten? En welk niveau bij jou past? Lastig hè? Dat snappen we. Daarom is er vanaf ’24-’25 de Brug3Route. Je stelt dan de keuze voor een definitieve richting uit, door een brugperiode van drie jaar.

Maar het is meer dan alleen tijd die je krijgt. ‘Extra’ zit ‘m in de ruimte en mogelijkheden om te ontdekken waar je talenten liggen. Om je verder te ontwikkelen en te ervaren wat écht bij je past. Klinkt logisch, toch?

Bekijk de Brug3Route

Onze specialisaties

Zit je eenmaal bij ons op school, dan valt er nog veel meer te kiezen. Je kan bijvoorbeeld kiezen om je te specialiseren in sport of kunst en cultuur. Daarnaast is er een rijk keuzeaanbod van specials!

Ps. Wist je dat het Montessori College een Cultuurprofielschool is? Dat ben je echt niet zomaar. Dan weet je dat er veel tijd en aandacht is voor creativiteit, kunst en cultuur. Binnen én buiten de school! Ook als je niet kiest voor een specialisatie.

Ontdek onze specialisaties

Tips van onze brugklassers

  • Kies een school die bij JOU past. Je maakt heel snel nieuwe vrienden.
  • Je moet echt verder fietsen, door wind en regen. Met best veel spullen altijd de berg op. Vraag een e-bike.
  • Een kantine op school is heel fijn, want dan hoef je niet steeds hetzelfde, saaie brood van thuis te eten. Maar wel best duur.
  • Tafeltjes leren heeft niet zoveel zin. We hebben gewoon een rekenmachine nu😊.
  • Geniet van alle vrije tijd die je op de basisschool nog hebt.
  • En van de avond van de musical, want die is zo voorbij.

Kijk Thijs en Cees…

Rondsnuffelen op onze school.

Leerling worden op onze school?

Meld je aan