Global Montessori Games 2019 – Nijmegen      

VISIT THE WEBSITE OF GLOBAL MONTESSORI GAMES

De allereerste Global Montessori Games vinden van 16 tot en met 21 september 2019 plaats op onze school in Nijmegen. Tijdens dit evenement maken onze leerlingen kennis met culturen van alle windstreken. De deelnemers komen laagdrempelig in contact met elkaar in een week vol sport, cultuur, samenwerken en plezier maken. Dat alles volgens de echte Olympische gedachte waar het niet om winnen gaat maar om meedoen.

Leren doe je van en met elkaar. Dit evenement sluit naadloos aan op het PS’je van onze school: ” De wereld is onze school” en op de visie van het Montessori College Nijmegen & Groesbeek en die van Maria Montessori.

Leerlingen en docenten van middelbare Montessori scholen komen samen in Nijmegen. De volgende landen hebben al aangegeven naar Nijmegen te komen: Tsjechië, Kroatië, Duitsland Noorwegen, Peru en China. Het 8e land zal hoogstwaarschijnlijk de Verenigde Staten worden.

Een kleine greep uit het programma:
De openingsceremonie zal plaatsvinden in het Goffert Stadion van N.E.C. Elk land zal zich hier presenteren middels muziek, dans, eten en drinken. De leerlingen zullen een tweetal dagen aan sport (cultuur) doen die populair zijn in Nederland. Tijdens een workshopmiddag zullen andere sporten en thema’s zoals duurzaamheid, gezondheid, bewegen en de Nederlandse cultuur aan bod komen. Eén dag zal in het teken staan van de oudste stad van Nederland. Amsterdam zal ook bezocht worden tijdens deze week. Verschillende musea zullen bezocht worden en er is tijd voor enkele speciale activiteiten. De week zal afgesloten worden met een knallend en pijnlijk afscheidsfeest.

Deze week zal in het teken staan van het leren kennen van elkaar en elkaars culturen!
Pas op: het is mogelijk dat er vriendschappen voor het leven gesloten worden!

 

OPGEVEN VOOR DE GLOBAL MONTESSORI GAMES

 

Meer informatie:
https://montessoricollege.nl/global-montessori-games/
https://www.linkedin.com/company/association-games/