Expeditie Agora, onderwijsfilm van het jaar!

Op donderdag 12 november zou, tijdens het Inscience filmfestival, de film ‘Expeditie Agora’ in première gaan. Een film gemaakt door en vanuit de leerlingen van MC Agora Nijmegen onder begeleiding van filmmaker Ger Rutten. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kan deze première helaas niet doorgaan. Iets wat iedereen die heeft meegewerkt aan de film ontzettend betreurd. Toch willen we je niet onthouden hoe deze filmcrew tot stand kwam. Klik snel hier om te kijken: Samenstelling filmcrew Agora
Wanneer er een nieuwe datum is gepland voor de première wordt dit uiteraard via onze website gecommuniceerd.

Een jaar lang (schooljaar 2019 – 2020) volgden de eigen Agoraleerlingen cameracrew een aantal leerlingen van MC Agora Nijmegen in hun dagelijkse doen en laten binnen en buiten de school. We zien de zoektocht (expeditie) van de leerlingen binnen Agora en daarbuiten en ervaren hoe de leerlingen leren en zichzelf weten te ontwikkelen door middel van hun nieuwsgierigheid, challenges, inspiratiesessies en dit alles ondersteunt door hun coaches.

Proef de sfeer en beleef het Agora gevoel!

Waarin onderscheidt zich Agora onderwijs van regulier onderwijs?
Wat is Agora onderwijs?
Hoe en waarvan leren leerlingen op Agora?
Wie zijn het, wat doen ze, wat willen ze wat kunnen ze?
Kun je leren zonder leraren, toetsen, huiswerk, vakken?
Kun je wel zien wat ze doen en geleerd hebben?
Hebben ze leerachterstand opgelopen?
Kunnen leerlingen van alle niveaus en leeftijden van en met elkaar leren?
Kun je met nieuwsgierigheid en plezier jezelf leren kennen en leren wat je wilt?

De film zal dus volgende week voor het eerst getoond worden. In verband met alle coronamaatregelen, zal dit in eerste instantie voor een klein groepje zijn. Natuurlijk heeft iedereen de mogelijkheid om deze film te bekijken. Houd hiervoor onze website en social media in de gaten voor de details!

 

Bekijk hier de trailer:

 

En bekijk hier de announcement van een van de hoofdrolspelers, Lynn: