Eenmalige financiële bijdrage voor aanschaf laptop

Steeds meer scholen hanteren het Bring Your Own Device principe. Dit betekent dat (de ouder van) de leerling zelf verantwoordelijk is voor de aanschaf van een laptop of tablet voor het volgen van (sommige) lessen en het maken van huiswerk. De aanschaf van een laptop is niet goedkoop. 

Voor een leerling waarvan de ouder een laag inkomen heeft, kan de aanschaf van een laptop wellicht een financiële uitdaging zijn. 
Om die reden bieden zowel de gemeente Berg en Dal als de gemeente Nijmegen ieder een eigen regeling aan. Indien je aanspraak maakt op deze regeling, kun je een eenmalige financiële bijdrage aanvragen voor het aanschaffen van een laptop.  

Gemeente Nijmegen
Brugklasleerlingen die in Nijmegen wonen en waar er thuis sprake is van een laag inkomen, kunnen een aanvraag indienen voor de computerregeling. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, betaalt de gemeente eenmalig een goede en degelijk laptop als je voor het eerst naar de brugklas gaat.
Klik HIER voor meer informatie of om te lezen hoe je een aanvraag kunt indienen.

Gemeente Berg en Dal
De gemeente Berg en Dal kent een “Kindpakket” bestemd voor ouders met kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Dit pakket valt onder de “Doe Mee! Regeling”. Voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar vergoedt de gemeente jaarlijks o.a. de ouderbijdrage van school. Kinderen van 12 tot en met 18 kunnen éénmalig o.a. een laptop en een gedeeltelijke bijdrage van maximaal €225 voor een schoolreis aanvragen. 
Klik HIER om te lezen hoe de regeling werkt. Een aanvraag voor een financiële bijdrage uit dit Kindpakket kun je HIER vinden.